v rubriki dogodki:
.. / / / 25.05.2000

K4 praznuje enajsto obletnico

Konec meseca maja bo legendarni Klub K4 dopolnil 11 let bolj ali manj uspešnega delovanja na različnih področjih kulture. Zato so ob tej priložnosti pripravili pet dnevni kulturno - praznični program. In kaj oz. kdaj se bo vse zgodilo?

DAN 1: sreda 24. maja 2000 ob 22.00
Dejmo Stisnt Teater: BIBLIJA

Komedijo BIBLIJA - STARA ZAVEZA je podpisal Jaka Horvat, ustanovitveni član DST. Piše se leto gospodovo 2000. Le dva dogodka sta vredna omembe. V Sydneyu se ima zgoditi nekakšna olimpijada, v Ljubljani pa ima DST bojda premijero nove igre. Človeštvo je pobebljeno!!
Ponovno - kot še ničkolikokrat - se zateče v vero. Kmalu za tem reče bobu - bog! Celotnemu človeštvu beloovčno sledijo trije šment-florjanski mladci, ki se - meni nič tebi vse! - znajdejo pred vrati. Da, pred durmi so. Durmi, za katerih pragom se bohoti vsa Božja modrost na tem žalostnem ateističnem otočku.
Tako pragmatičen panker, faliran kmečki sin in grabežljivi japi čakajo, da jih potegne noter. Noter - na sprejemce za teološko!! Noter - v dresuro za duhovnike. Noter v celibat!! še preden pa jim uspe spregledati Luč, še enkrat v temačnem hodniku teološke fakultete ponovijo Staro Zavezo.
Igrajo: Jaka Horvat, Janez Kocman, Mare Bulc in Jaka Mihelič
Režija: Jaka Horvat
Tehnikalije: Jaka Mihelič
DJ Kunstl

DAN 2: četrtek 25. maja 2000 ob 22.00
Koncert: Zeke (usa) in Murder City Devils usa)

Ena izmed bolj kotroverznih rock skupin, ki dandanes uničuje svetovne odre je sigurno Zeke. Leta 1992 sta Donny Paycheck (bobni) in Blind Marky Felchtone (vokal+kitara) našla Dizzy Lee Roth-a (bas) in nastali so Zeke.
Trio je posnel svoj prvi LP "Super Sound Racing" leta 1995 za Scooch Pooch Rec. Ista založba je izdala še LP "Flat Tracker" leta 1996. Sami Zeke pa so naleteli na notranje probleme saj se je izkazalo, da je basist neuravnovešena osebnost, tako da so Zeke poiskali dva nova člana Marka Pierca (bas) in Sonnya Riggsa 3 (kitara). Podpisali so pogodbo za Epitaph in izdali LP "Kicked In The Teeth".

Godbo, ki jo igrajo Zeke opredeljujejo kot mešanico rock 'n' rolla in punka ali kot sami pravijo, ko Motorhead srečajo Ramones.

DAN 3: petek 26. maja 2000 ob 22.00
MONKIBO RECORDS NIGHT
BOUNCE BACK: Breakbeat, still alive and kicking
Po krajšem času ponovno Breakbeat party v 4ki! Tokrat bodo na Drum'N'Bass flooru razgrajali DJ Lunic, ki domuje v Kranju, DJ Markoman, drugače iz Maribora in ljubljanska srajca DJ Van Alec v navezi z rastafarijanskim MC Flow-om iz Južne Afrike.
Live act: Jungle Star Communitee (Monkibo Records) s podporo MC Flowa in ljubljanskih raperjev Anonimni. Za zabavo na Funky Breakz pa bodo poskrbeli DJ Trypno (hgp), DJ Nova (hHex) in elektronski live act Tech Abuse.

DAN 4: sobota 27. maja 2000 ob 22.00
TREND-O-TEKA

Najdaljšo dobo sukanja plošč ima med DJ rezidenti vsekakor DJ Yo!C, pri kateremu se najde v glasbeni skladovnici vse od rocka, punka, metala, popa in se česa. Na drugem plesišču pa se nahaja ravno tako do dobra preverjeni in vsemi žavbami namazani DJ Kolja, katerega glasbena izpoved je hip hop z različnimi žanerskimi primesmi.

DAN 5: nedelja 28. maja 2000 ob 23.00
ROZAVIZIJA

Za zaključek obletnice pa se vam ponuja tradicijonalna Rozavizija, ki je vrhunec vsakoletne sezone Roza Diska. Parada transvestitskega glamurja, humorja in parodije. Prireditev bo vodila in povezovala Mojca Mavec. Za pozitivno glasbeno vzdušje bosta poskrbela DJ Nataša (funky house) in DJ Gorrdon (deep house).

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.