v rubriki dogodki:
.. / / / 12.02.2003

Transmissionary Six v KUD-u

Transmissionary Six, smo ljudi, ki stojijo za tem imenom, že večkrat imeli priložnost srečati v naših krajih. Govori se, jasno, o dolgoletnem projektu Paula Austina, kitarista skupine Willard Grant Conspiracy, in Terri Moeller, bobnarke The Walkabouts. 25. februarja se bosta oglasila v Ljubljani v KUD-u France Prešeren.

Z lanskoletnim aktiviranjem projekta in z izdajo istoimenskega albuma, so se novinarji v svojih kritikah strinjali, da je govor o skupini izjemnega potenciala, kot reference pa so navedli mnoge odlične bende kot so : Red House Painters, Mazzy Star, Tindersticks, Cowboy Junkies ali Low.

Transmissionary Six je duo zavajajočega imena, ki ga tvorita bobnarka Terri Moeller in kitarist Paul Austin. Prvič sta se srečala na skupni turneji The Walkabouts in Willard Grant Conspiracy pred dobrimi tremi leti. Iz tistega časa obstaja dokument Green Green Grass Of Slovenia, kjer so članom Willard Grant Conspiracy priskočili na pomoč člani bande The Walkabouts.

Pred dobrim letom in pol je Paul Austin zapustil Willard Grant Conspiracy, ker si je zaželel nekoliko mirnejšega življenja za razliko od po njegovem mnenju prepogostih turnej z Willard Grant Conspiracy. Kmalu zatem se je ustalil v Seattlu in v sodelovanju s Terri Moeller so pričele nastajati nenavadne, krhke in melanholične čudaške pesmi o rodeo satelitih, podmornicah in še o marsičem drugem, ki sta jih jeseni leta 2001 posnela v treh dneh v studiu Mount Analog producenta Tuckerja Martinea, kateri je sodeloval tudi z Beckom.

Prvenec Transmissionary Six sta sprva izdala v samozaložbi, v začetku leta 2002 pa ga je v svoj katalog uvrstila portlandska založba FILM Guerrero. Album je bil deležen nemajhne pozornosti in dobrih ocen kritiških peres ter topel sprejem fanov Willard Grant Conspiracy in The Walkabouts. Marca 2002 so Transmissionary Six na barki DeSoto posneli album za francosko internet zalozbo. Paul je igral vse kitare, Terri je pela in igrala na (pri)ročna tolkala, Kevin Suggs pa je igral na pedal steel in bariton kitaro ter vse to tudi posnel na svoj kolutar. Album je izšel v nakladi samo 50 izvodov, vendar je njegov dober glas segel tudi v deveto vas oziroma do nemške založbe Normal Records, ki je ponudila izdajo albuma v seriji Return To Sender.

Transmissionary Six so vabilo z veseljem sprejeli, dodali še tri nove pesmi na katerih je gostovala tudi sicer redna sodelavka The Walkabouts violinistka Marie Ann Ruljancich in album Go Fast For Cheap je izšel konec lanskega leta. V skoraj isti postavi so konec lanskega leta posneli drugi uradni album Spooked, ki je takisto izšel pri založbi FILM Guerrero ravno te dni.

Transmissionary Six prihajajo februarja v Evropo na prvo turnejo. Najbližje našim krajem bodo nastopili 24. februarja v Zagrebu (KSET), 25. februarja pa v Ljubljani v KUD-u France Prešeren.

Zasedba:
Terri Moeller - glas, tolkala
Paul Austin - akustična kitara
Maz Morsink (ex Cords, Danger Man) - električna kitara

Diskografija:
The Transmissionary Six (2002)
Go Fast For Cheap (2002)
Spooked (2003)

Transmissionary 6 - thumbnail

Transmissionary 6