v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2005

Kako izštekani bodo TerraFolk?

Njihovo prvo gostovanje v oddaji Izštekani je bilo divje. Noro. Igrali so tako, da je voditelju Juretu Longyki zaprlo sapo. Dobesedno. Sploh se ni hotel pogovarjati. Le poslušati. In uživati. Po treh letih in pol se TerraFolk vračajo na kraj zločina - v petek, 18.3.2005 jim boste lahko od 22.25 ure dalje prisluhnili v neposrednem prenosu na Valu 202.

V teh treh letih se je zgodilo veliko. Zelo veliko. Število njihovih nastopov v tujini bo kmalu trimestno. Spisek nagrad je zavidljiv. Število osvojenih evropskih držav vse večje. Po prvencu Stereo Folk Live so izdali še plošči Pulover ljubezni in N'taka. Ter postali svetovnoglasbena institucija.
Največji, takorekoč tektonski premik pa se je zgodil lani poleti. Skupino je zapustil pihalec, tolkalec in pevec Boštjan Gombač. Bo TerraFolk brez Gombača sploh TerraFolk? Odgovor je prišel kmalu. Tisto, na kar je dolgo namigovala Gombačeva melodika, se je zgodilo. TerraFolk je dobil harmoniko!
In to ne eno, temveč dve! Bojanu Cvetrežniku (violina, mandolina in vokal) in Danijelu Černetu (kitare, vokal) sta se pridružila izjemni harmonikar Marko Hatlak in multiinstrumentalist Janez Dovč. Nova zasedba se je takoj odpravila na zmagoviti niz koncertov v tujini. Leto pa je kronala z izvedbo svojih del s simfoničnim orkestrom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.
Da bi na drugo gostovanje v Izštekane prišli premalo oboroženi, ni bojazni. Nasprotno. TerraFolk prihaja s kanonado, ki bi ji lahko rekli kvečjemu - vštekani. Violini, kitari, mandolini, kontrabasu in harmonikama se bodo pridružili bobni, kitarski efekti, elektronski zvoki, pevci in najbolj seksi slovenska violinistka. No, kar razbijajte si glavo, če se niste takoj spomnili njenega imena.
Tokrat bo Vaš Omiljeni DJ Jure skušal tudi kaj povedati. A zna se zgoditi, da bodo Terrafolk za kaj takega preglasni... Preverite, prisluhnite in uživajte!!!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Terra Folk - Pulover ljubezni - thumbnail

Terra Folk - Pulover ljubezni