v rubriki dogodki:
.. / / / 08.05.2009 11:40

Zasedba Kal v živo v Zlatem zobu

Beograjska zasedba Kal, ki bo v soboto, 9. maja nastopila v ljubljanskem etno klubu Zlati zob, igra ljudsko in sodobno glasbo zasnovano na tradicionalnih romskih melodijah.

Uporaba harmonike, akustičnega basa, tolkal in spremljevalnih vokalov odraža starejši stil romske glasbe, tistega pred prihodom električnih glasbil in eklektike z elementi punk-a in rock'n'roll-a. Gre za edinstveno glasbeno energijo in novo smer po kateri se lahko razvija romska glasba.

"Mi, Romi, nemamo samo „širok osmeh i zlatan zub“, već imamo puno toga drugog da kažemo, jer umemo da pričamo.",
pravi vodja skupine Dragan ristić, kateremu novi CD "„Radio Romanista“ pomeni vse:
"Drugi album je baš priča- s obzirom da muzika ne može da se ispriča, jedino što mogu da kažem je da je taj album-ceo moj život. To je jedan dečački san, to je moj kritički odnos prema lepom, a lepo je romska muzika. Svako će, dok sluša tu muziku, videti određene slike- ja to ne mogu rečima da opišem, umem samo da odsviram. Međutim, činjenica je da je ta muzika vrlo ekspresivna, filmična „pije sliku“, i ja jedva čekam da se pojavi neki mladi filmski umetnik, i da napravimo muziku za film."

Na "Radio Romanista" gostujejo hip hop zvezda Marčelo in zasedba "Vrelo" ( največji upi srbske scene), Florentine Sandu (sodelovala z Fanfare Ciocarlia) in Jelena Marković (sorodnica Bobana in Marka, kraljev balkanske trube).

Skratka; Romi niso samo lopovi in zabavljači ampak še pa še....

Za Zlati zob

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat