v rubriki dogodki:
.. / / / 16.10.2002

Kaoz v MC Velenje

Obveščamo Vas, da se bo v petek, 25.10.02 v Mladinskem centru Velenje ob 21.00 zgodil new-age thrash metal koncert. Nastopili bodo Kaoz iz Velenja in njihovi gostje. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic gre skupini Kaoz, ki bo ta denar namenila za izdajo svojega prvega albuma. Vstopnina bo 666 SIT za metalce in 799 SIT za ostale obiskovalce.

Velenjska new-age thrash metal skupina Kaoz obstaja že od leta 1993, takrat še pod imenom Alcohollica. Do leta 1996 so odigrali vrsto koncertov, predvsem na območju Štajerske. Februarja 1996 so v samozaložbi izdali svojo prvo demo kaseto z naslovom Keep Trashing. Kaseta jim je omogočila boljšo promocijo, posledica česar je bil nastop na velenjskem festivalu Dnevi mladih in kulture`96, ki je v organizaciji Šaleškega študentskega kluba. Leta 1997 je prišlo do zamenjave kitarista, basist pa je prevzel vokal. Skupina se preimenuje v Kaoz.

Po nekaj uspešnih koncertih s punk rockerji Kliničnimi Testiranci in primorskimi metalci Revolver, je skupina Kaoz posnela material za novo kaseto The Day Of The Dead, vendar do realizacije ni prišlo zaradi preslabe kvalitete posnetkov. Kljub temu pa se je na posnetkih opazila velika razlika v glasbenem slogu. Decembra 1997 je skupina v velenjskem studiu Dynamic posnela pesem Ostajam zver za kompilacijo Lignit, ki jo je v samozaložbi izdal Šaleški študentski klub, januarja 1998 pa je v ljubljanskem studiu Tivoli posnela pesem Protistrup za akcijo Nova glasbena scena.

Oktobra 1998 je skupina ponovno v studiu Dynamic in rezultat je nova demo kaseta z imenom Feel The Chaos. Zaradi različnih glasbenih pogledov so se odločili za zamenjavo bobnarja in po mesecu dni so že nastopali po Sloveniji. Konec oktobra 1999 so bili povabljeni kot gostje na poslovilno slovensko turnejo legendarnih metalcev Interceptor, kar jim je močno povečalo priljubljenost v metalskih krogih po Sloveniji. Med turnejo so v živo odigrali pesem Hypnotized na nacionalni televiziji v oddaji Pomp.

Aprila 2000 je skupina Kaoz posnela v studiu Melopoja v Pamečah pri Slovenj Gradcu osem avtorskih pesmi, ki jih zaradi finančnih, predvsem pa zaradi tehničnih problemov niso nikoli dokončali. Vseeno je nekaj posnetkov izšlo na demo CD-ju z imenom Damnest Shits. Poletje 2000 je bilo za skupino zelo razgibano, saj so nastopili na nekaterih velikih festivalih, kot je Rock Otocec. Konec leta so Kaoz ponovno v studiu Dynamic, kjer posnamejo pesem R.O.A.R. za kompilacijo Lignit 2. Pesem Changez z demo CD-ja Damnest Shits pa so istega leta uvrstili na kompilacijo Metal Wrath iz Avstrije.

V začetku leta 2001 je sledilo nekaj koncertov po klubih v Sloveniji, skupaj z Godscard, Something Small, H-Bomb in Sarcom, poleti na festivalih v Gornji Radgoni, Ljutomeru in Murski Soboti. Na Rock Maratonu v Lendavi, kjer je bilo srečanje neuveljavljenih rock skupin, so osvojili prvo mesto, oziroma Zlato činelo. Leto 2002 se je začelo s snemanjem v studiu Dynamic, kjer so končno posneli material za prvo pravo ploščo. Album z imenom Kaoz bo vseboval dvanajst avtorskih pesmi, začinjenimi z elektronskimi dodatki Aleša Uratnika, ki je tudi producent. Izšla naj bi novembra letos.

Tudi letošnje poletje je bilo za skupino Kaoz zelo delovno, saj so poleg koncertiranja v slovenskih klubih kar dvakrat gostovali v Jugoslaviji in sicer junija v klubu Holliday v Beogradu, avgusta v klubu Kapija v Novem Sadu in na tridnevnem mednarodnem festivalu Trenchtown v Subotici. V Sloveniji so nastopali na metalskih festivalih Metalmania v Komnu, na metalskem festivalu v Šoštanju, na Small Fest v Velenju in na Nosferatu Metal Fest v Tolminu. Vsa ta gostovanja pa so zaključili s koncertom v Čakovcu. Trenutno se skupina pripravlja na snemanje videospota Try Me Punk, s katerim se bo poskušala predstaviti širši javnosti.

Vsekakor je skupina Kaoz ena vodilnih metalskih zasedb v Sloveniji, ki še mnogo obeta.

Kaoz so:
Dejan Đorđević - bas in vokal
Matjaž Zajc - kitara
Goran Jugović - kitara
Davorin Štorgelj - bobni

Pevec in basist skupine Kaoz - thumbnail

Pevec in basist skupine Kaoz