v rubriki dogodki:
.. / / / 13.08.2009 12:58

Kar Češ Brass Band v Cerknem

Kar Češ Brass Band z gosti bo v soboto ,15. avgust na "starem placu" pred fontano v Cerknem, točno ob 21:00, ob 10. obletnici delovanja predstavil pester nabor zimzelenih štiklov iz balkanske pesmarice ter obilo nabritih neworleanških viž

Žgoča “pihalna godba” domačinov deluje že deset let in v tem času si je ustvarila širok repertoar, ki je sprva črpal tudi iz balkanske godbe, v zadnjem času pa se posvečajo navdihnjenim predelavam neworleanške glasbe, kakršno igrata na primer zasedbi Dirty Dozen Brass Band ter Rebirth Brass Band. Kar Češ Brass Band, ki so doslej nastopili na festivalih, kot so Rock Otočec, Jazz Cerkno ali Zmaj 'ma mlade, so igrali tudi na letošnji Drugi godbi ter se kmalu zatem napotili v Beograd, kjer so zmagali na mednarodnem tekmovanju Umbria Jazz Balkanic Windows. Za svoj deseti rojstni dan bodo pripravili ognjemet eksplozivnih zvokov, ki jim ga bodo pomagali zakuriti številni gostje. Za vokalne prispevke bo zadolžena ženska Vokalna skupina Lira, za inštrumentalne dodatke pa saksofonist Sandi Matjašič, kitarist Aleš Valentinčič – Brdonč in pozavnist Matija Mlakar.

Razposajeni “brassovci” bodo imeli za praznovanje še dodatno spodbudo, saj bodo le dva dni pred obletniškim koncertom nastopili v Beogradu (konec avgusta pa še v Novem Sadu); gre za koncerta, ki so ju osvojili kot zmagovalci tekmovanja Umbria Jazz Balkanic Windows. Kar Češ Brass Band so za obletniški koncert pripravili žanrsko pester program, v katerem se bodo spomnili tudi svojih začetkov. Tako bodo v posluh skupaj z gosti – skupaj bo nastopilo kar 24 glasbenikov! – ponudili nekaj zimzelenih štiklov iz balkanske pesmarice, kakšno nepozabno filmsko temo ter obilo nabritih neworleanških viž. Vabljeni na žgoče in poskočno praznovanje!

Za keltico

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Kar Češ Brass Band /vir: karces.com - thumbnail

Kar Češ Brass Band /vir: karces.com