v rubriki dogodki:
.. / / / 14.07.2009 23:17

Riversplash 2009 trka na vrata

Priljubljena lokacija ob smaragdni reki, znan termin v tretjem tednu julija in obilje sveže energije. Tako bi lahko strnili prve vtise ob predstavitvi letošnjega osrednjega domačega festivala posvečenega reggae glasbi in kulturi. Desetletna zgodba, ki je v zadnjih letih malce zvodenela, je prišla pod novo upravo, ki je odločena Riversplashu povrniti nekdanji sijaj.

Nekdanji festival Soča Reggae Riversplash, odslej le Riversplash, je po številnih zapletih v minulih letih pod svoje okrilje vzela ekipa Fat Dance Promotions, sestavljena iz dobrih poznavalcev reggaeja in prekaljenih organizatorjev velikih glasbenih prireditev. Moštvo se je v začetku leta že predstavilo s koncertom Horaca Andyja v InBoxu in gostovanjem DJ J-Starja z emsijem Honeyem Brownom v SubSubu, z izvedbo letošnjega srečanja ob Soči, ki bo potekalo med 15. in 19. julijem, pa se je začela ukvarjati že lansko jesen.

Organizatorji obljubljajo, da bodo letos poskrbeli za konkretno izvedbo prireditve. Finančni vložek je v primerjavi z prejšnjimi leti precej večji. Poskrbeli bodo za vse, kar smo v minulih letih pogrešali, predvsem za dovolj čistih sanitarij, tušev in košev za odpadke. Ob izbrani glasbi, ki je osrednja točka vsake take prireditve, se tudi letos pripravlja veliko dodatnih vsebin. Tako bodo lahko letos udeleženci festivala uživali v kinu v gozdu, dodan bo nov, pokriti oder, kjer bodo ponoči svoje spretnosti predstavljali izbrani selektorji in emsiji. Tudi plaža na Sotočju dobiva novo podobo. Ob številnih nastopajočih glasbenikih pa bosta na letošnjem Riversplashu kot posebna gosta nastopila tudi zmagovalca European Reggae Contesta, pri organizaciji katerega sodeluje tudi festival Riversplash, poteka pa pod okriljem enega največjih evropskih reggae festivalov, Rototomovega Sunsplasha.

Ob vsem naštetem bo organizator posebno pozornost posvetil tudi varnosti in udobju gostov, izboljšal je komunikacijo z okoliškimi prebivalci, ki bodo imeli letos posebne ugodnosti tudi pri nakupu vstopnic, poskrbel pa bo tudi za ekološko osveščanje gostov, saj se bo Riversplash odvijal v izjemni naravni kulisi najlepše alpske reke.

PROGRAM:

15.7. Sreda/Wednesday

RANKING JOE (jam) & Train To Roots (ita)

LOVE GROCER feat. CULTURE FREEMAN & CHAZBO (uk)

KINGSTON CRUISERS (hu) - European Reggae Contest local winner

DUBZILLA (SLO)

16.7. Četrtek/Thursday

SLY & ROBBIE (jam) feat. BITTY McLEAN (uk)

RAS ITES (uk)

MACI'S MOBILE (ita)

European Reggae Contest EU winner


17.7. Petek/Friday

MAX ROMEO & Charmax Band (jam)

LEROY SIBBLES & THE HEPTONES (jam) & Basque Dub Foundation (e)

PLAYA DESNUDA (ita)

RIDDIM COLONY (hu)


18.7. Sobota/Saturday

ANTHONY B, CUTTY, M'LONIE & The Untouchable Band (jam)

"NATURAL ITES" OSSIE GAD (uk), RALDO ASHER & The NajaVibes Band (ch)

B R O (slo)

SKAKTUS (slo)

Za Fatdance

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Festivalski plakat - thumbnail

Festivalski plakat