v rubriki dogodki:
.. / / / 24.11.2003

Kate Ryan v Funfactoryu

29. novembra 2003 bo v diskoteki Funfactory (industrijska cona Rudnik) nastopila belgijska pevka in kreatorka plesne glasbe, mojstrica adaptacij popularnih melodij v sodobne ritme, Kate Ryan. Njene največje uspešnice, s katerimi je zaslovela po vsem svetu, so: Scream for more, UR (my love), Désencantée in Libertine. Njeno ime se pojavlja na vrhu svetovnih lestvic popularne plesne glasbe.

Kate Ryan (njeno pravo ime je Katrien Verbeeck) je kljub mladosti dosegla zelo veliko: morda zaradi družabnosti, šarma ali neznanske energije, ki jo oddaja na svojih nastopih. Prihaja iz glasbene družine, zato sta jo starša že v otroških letih vzpodbujala k učenju igre na kitaro in klavir. V lasti imata manjšo kavarno, v kateri je Kate imela možnost prvih nastopov. Na njih se je izkazala tudi kot izvrstna pevka, z glasom, ki poslušalca očara že v prvem hipu. Kate sploh obožuje umetnost: poleg glasbe uživa tudi v slikanju.

Svojo pevsko kariero je resno začela kot pomožna vokalistka znanih pevcev in skupin: Allanis Morissette, 4 Non-Blondes, Pointer Sisters in Arethe Franklin. Preizkusila se je tudi v studiu, kjer je kot soavtorica in pomožna vokalistka soustvarjala album belgijske skupine Melt.

Svet jo je spoznal leta 2001: njen prvi single, Scream for more, ki ga je naredila z Andyjem Janssensom, je produciral slavni Phil Wilde, nekdaj prvi mož zakulisja zvezdnikov 2 Unlimited. Hitro je dobila tudi managerje, 2Brains Music, ki so jo uspešno promovirali na Nizozemskem, v Španiji, Italiji, Nemčiji, Južni Afriki, Veliki Britaniji in ZDA. Scream for more je bil celo nominiran za najboljši single leta na največji belgijski televiziji TMF.

Jeseni istega leta je izdala drugi single UR (my love) , ki je v trenutku postal svetovna uspešnica. V domači Belgiji so o njej pisali in govorili vsi - manjši in večji - mediji, še bolj pa so jo cenili v tujini. Uspeh singla je okronala z videospotom, ki je izšel decembra 2001. Takrat je poslušalce navdušila z imenitnim božičnim darilom, s katerim je pokazala vso moč svojega glasu-večno klasiko Ooh BabyI.

Njeno glasbeno pot je za nekaj časa prekinila družinska tragedija, vendar je vztrajala in ponovno obnorela svet s francoskim singlom Désenchantée, ki ga je v izvirniku prepevala Mylene Farmer, Kate pa ga je spretno spremenila v plesno različico. Sledili sta še dve uspešnici: Mon coeur résiste encore in Libertine.

Zaklad dvanajstih uspešnic je izšel sredi junija 2002, v obliki njenega prvega albuma Differentki, ki je v Sloveniji izšel pri založbi Dallas. Kljub velikemu uspehu Kate ne stavi samo na glasbeno kariero, temveč si vzame čas tudi za študij draguljarstva v Antwerpu.

Ne zamudite velikega koncerta Kate Ryan: zagotovite si vstopnico v predprodaji, ki že poteka v diskoteki Funfactory. Cena vstopnice je samo 1500 SIT. Na koncertu bo poleg Kate nastopil tudi nemški didžej Laigi, ki ga poznajo predvsem obiskovalci množične plesne prireditve Love Parade. Za ples bo poskrbela Kate, go - go plesalke in seveda vi - obiskovalci. Svetujemo vam, da v Funfactory pridete dovolj zgodaj - vstop bo mogoč od 21. ure. Ogrejete se lahko že v petek, na tradicionalnem DJ Mixu v živo. Tudi na koncertu bo z vami DJ MIX Radia Salomon, program pa bo povezoval MC Joy.

Datum: ........ 29.11.2003 ob 23.00 uri
Lokacija: ...... Diskoteka Funfactory (industrijska cona Rudnik)
Vstopnina: ... predprodaja vstopnic blagajna (Funfactory 1.500 SIT), na dan: 1.800 SIT

Kate Ryan - thumbnail

Kate Ryan