v rubriki dogodki:
.. / / / 30.03.2005

Lunar in Coma stereo na Vrhniki

Lunar in Coma stereo se bodo na svojem potovanju v petek, 15. aprila ob 22:00, pomudili v klubu Zakon na Vrhniki. Kaj vse bi nekdo želel vedeti o skupini Lunar?

Pravzaprav ni veliko tega, kar bi morali vedeti, saj je veliko bolj primerno, če raje enostavno prisluhnete njihovi glasbi. Vseeno, za vse tiste, ki takšen uvod nujno potrebujejo - zgodba gre približno takole. Po odhodu iz skupine Gone Bald, se Bojan (bobni) in Nixa (bas) odločita nadaljevati svojo ustvarjalno pot in leta 1998 nastanejo Lunar. Nekaj kitaristov je prišlo in prav tako odšlo, preden sta se Mijo in Davor ustalila in "kliknila" z ostalo dvojico - v tem obdobju Lunar ustvari dva albuma.

Prvenec "There Is No 1" je bil izdan leta 2000 za Carnival Tunes Records in Delboy Records in je bil deležen pohvalnih kritik širom Evrope. Skupina sama poskrbi za dobro promocijo albuma s številnimi nastopi po Hrvaškem, ter tudi z mnogimi koncerti širom Evrope (Nizozemska, Belgija, Avstrija, Italija, Nemčija, Slovenija, BIH, Srbija in Črna Gora).

Njihov drugi album "First And Last Lost" doživi tragičen konec, saj se digitalna tehnologija z vsemi datotekami nove plošče sesuje in plošča je izgubljena za vedno. Neverjetno, vendar žal resnično. Legenda pravi, da je bila plošča izvrstna.

Njihov tretji album (prvi za Moonlee Records) se imenuje "Turbo" preprosto zato, ker točno tako zveni. Gigantsko in veličastno. Vsekakor primeren naslov za večinoma inštrumentalno godbo, ki je sestavljena iz dinamičnih in pogonskih ritmov presekanih z delikatnimi kitarami. "Turbo" je zvok pohajkovanja skozi meglo ali pa soundtrack za sončni mrk. "Turbo" je misteriozno kozmično potovanje s prijetnim povratkom na Zemljo. Ali pa je lahko nekaj povsem tretjega. Točno tako kot smo že v začetku povedali, vsak naj raje sam prisluhne....

Na odru pa se jim bodo ta večer pridružili še Coma stereo. Sveža mariborska post indie sludge četvorka.

vstopnina: 600 sit

 - thumbnail