v rubriki dogodki:
.. / / / 23.02.2011 12:52

Kjara's Dance Project - Odtisi v CD-ju 5. 3.

Kjara's Dance Project (krajše KDP) je nov moderni plesni projekt za mlade plesalce, ki ga je ustanovila dolgoletna in izkušena koreografinja Kjara Starič. V plesnem prostoru je aktivna že 11 let, med drugim je lani že 6. leto koreografirala za Gala baletni večer DBUS-a in del večera Urbanobalet za SNG Opera in Balet Ljubljana.

Ideja KDP-ja je, da mladim, talentiranim plesalcem po zaključenem šolanju ni potrebno oditi v tujino in tako lahko svoje sanje živijo v Sloveniji. Konec novembra je potekala avdicija,   katere se je udeležilo okoli 30 perspektivnih plesalcev. Med njimi je bilo izbranih več od predvidenega števila plesalcev, kar dokazuje, da je mladih, dobrih plesalcev v Sloveniji res veliko.

Prvi projekt plesne skupine Kjara's Dance Project je plesna predstava Odtisi. Premiera uprizoritev bo 5. Marca ob 20. uri  v Linhartovi dvorani  Cankarjevega doma.

Predstava je sestavljena iz treh delov: dve točki bo koreografirala Kjara Starič, eno koreografijo pa bo ustvaril priznani ameriški koreograf Christopher Huggins, ki bo obenem med 19. in 24. februarjem imel tudi plesne delavnice odprtega tipa v prostorih plesne šole Vija vaja na Rudniku v Ljubljani.

Ekipa Kjara's Dance Project: Odtisi

Plesalke: Kaja Lin Jagodič Avguštin, Liza Šimenc, Katarina Čegovnik, Ana Jenček, Emanuela Senjor, Kaja Vidanovski, Kristina Kolle, Maja Sonc, Sara Mlakar, Simona Kočar, Tamara Polanc, Gaja Lužnik.

Kostumografija in scenografija: Almina Duraković
Oblikovanje luči: Andrej Hajdinjak
Vizualna podoba: Anja Humljan
Produkcija KUD France Prešeren Trnovo.
Projekt so podprli: MzK, MOL, NLB, Urad RS za mladino
Prodaja vstopnic: Blagajna (Informacijsko središče) Cankarjevega doma

Vstopnina: 15,00, 18,00 in 20,00 €.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Kjara's Dance Project - Odtisi v Cankarjevem domu, premierno 5. 3. 2011 / foto: Aljoša Rebolj - thumbnail

Kjara's Dance Project - Odtisi v Cankarjevem domu, premierno 5. 3. 2011 / foto: Aljoša Rebolj