v rubriki dogodki:
.. / / / 11.05.2001

6. mednarodni jazz festival Cerkno

Leto je naokoli in pozitivni vtisi lanskega jazz festivala v Cerknem so še vedno prisotni, negativne pa smo prekuhali s kavicami. Poleg vsega tega pa vzporedno sestavljali program za letošnji že VI. Mednarodni jazz festival Cerkno 2001. Zgodil se bo 25. in 26. maja na isti lokaciji kot lani - turistični kmetiji Želinc.

Prav kritike medijev in javnosti so nam dali zagon da festival po organizacijski plati peljemo naprej v obliki kakršna je bila, programsko pa ga naredili še močnejšega in zanimivejšega. Prizorišče je pokrito s štirimi šotori 700 kvadratnih metrov pokritih površin, 300 sedišč, za gostinsko ponudbo skrbi bar Gabrijel - kalamari, borovničevec.

Otvoritev festivala 25.05.2001 ob 20:00 z svežimi idejami frišnega big banda The Fool Cool Jazz Orchestra perspektivnih ter že uveljavljenih študentov iz vse Slovenije, ki Študirajo v Grazu, Rotterdamu, New Yorku..., podprt z raperji.

Za njimi se nam bo prvič v Sloveniji predstavil makedonski virtuoz na kitari Toni Kitanovski s svojim triom. Mnogi se še spominjamo nastopa Lounge Lizards iz '87. leta v sklopu Druge Godbe v Križankah, katerih člana sta bila tudi slide trobentač Steven Bernstein in basist Tony Scherr ki bosta sodelovala v eksluzivni jazz-funk veselici ameriške zasedbe Sexmob.

Ker je prizorišče oddaljeno od Cerknega 3 km, bo na voljo brezplačni jazz avtobus, ki nas bo vsak večer festivala neobremenjene popeljal na dodatni koncert v bar Pr' Gabrijelu. Vsi pa bomo priča zaključku večera z jam sessionom nastopajočih na festivalu.

Po prespanem dnevu nas bodo na velikem odru prebudili zagrebški improvizatorji Il Gruppo Delle Azioni Progressive. Po dokaj zahtevnem dobro jutru nas bo zrelaksirala zasedba Igorja Leonardija Fake Orchestra z gosti z prigravanjem del Ornetta Colemana ter Dona Cherrya.

Uvod v zaključek festivala pa se bo odvijal s htrostjo gramofonskih 33 1/3 Orchestra. Kakor pred nastopom Sexmob, bomo ravno tako tudi pred nastopom Ramba Amajazza pospravili klopi za balkan-jazz veselico.

Za bivanje v Cerknem priporočamo Turistično kmetijo Želinc; ne le zaradi bližine prizorišča, ampak ker omogoča prijetno bivanje v apartmajih, odlično domačo kuhinjo, možnost ribolova na Idrijci, Hotel Cerkno, ki poleg poceni prenočišč za obiskovalce ponuja bazen s termalno vodo.

Z vstopnico festivala je organizirano brezplačno kampiranje razen turistična taksa 200 SIT/dan na turistični kmetiji Želinc (tuš + WC). Ker je prizorišče oddaljeno od Cerknega 3 km, bo na voljo brezplačni jazz avtobus na relaciji Cerkno - Želinc - Cerkno od 17h do 20h vsako polno uro in od polnoči do 2h, zadnja vožnja ob 2h.

Na strani www.gabrijel.si dobite vse podrobnejše informacije glede programa vključno z glasbo v MP3 formatu in vse o preteklih festivalih.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.