v rubriki dogodki:
.. / / / 26.03.2003

Ks!ht in Anavrin v K4

V četrtek 3. aprila se nam v klubu K4 obeta nekaj za ljubitelje malo trših kitarskih zvokov. V goste kluba prihajata dve nadebudni mladi ljubljanski zasedbi, Ks!ht in Anavrin.

Ks!ht, šestorica neusmiljenih artistov in kreatorjev novodobne alternativne glasbe, je začela svoj pohod po glasbenih lestvicah 1. novembra, na dan ki konformni in konvencionalni Sloveniji pomeni Dan obžalovanja za umrlimi. Tega dne je namreč izšel prvenec ...in profit=duša, ki ga je mesec poprej napovedal že njihov vizuelni prvenec, spot z naslovom Pika.

Z interpretacijo glasbe, imen in naslovov se glasbeniki sicer ne ukvarjajo, saj pustijo svobodo poslušalcu, pa vendar je v njihovi glasbi čutiti zelo oseben pristop k avtorstvu. Pravkar se rojeva njihov novi videospot sem sam in vrstijo novi nastopi širom Slovenije.

Anavrin je mlada glasbena skupina iz Ljubljane, predana malo tršemu kitarskemu rocku. Čeprav vsi člani prihajajo iz drugačnih glasbenih voda, najdejo kompromis, ki združuje njihovo glasbo v celoto. Poenostavljena definicija njihove glasbe je moderni rock, ki ga "začinijo" energični zvok saksofona in psihadelični/pop elementi na klaviaturah.

Za klub K4

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Ks!ht - thumbnail

Ks!ht