v rubriki dogodki:
.. / / / 23.04.2013 11:16

Author & Punisher in Hexenbrutal

Pred začetkom poletja si bomo v Klubu Gromka lahko ogledali celovito glasbeno-umetniško doživetje. Nastopil bo Tristan Shone, ki ustvarja pod imenom Author & Punisher, poleg njega pa bodo nastopili še Hexenbrutal.

Author & Punisher

Umetnik, glasbenik in strojni inženir, Tristan Shone, prihaja iz San Diega. Njegova orodja za ustvarjanje glasbe so unikatne naprave, ki jih izdeluje kar sam. Glasbila temeljijo na industrijskih strojih, mehanki in robotiki, ter povezujejo posameznika s strojem.

Author & Punisher ustvarja glasbo, ki jo sam opredeljuje kot industrial doom oz. drone metal. Kovinski zvok je povezan z neizprosnimi vibracijami, med nastopom pa Tristan Shone sam sebe pripelje na mejo fizične zmogljivosti.

Posnel je že 4 plošče, izid nove, Women & Children, pa napoveduje za april 2013. Redno nastopa po ZDA in drugod po svetu, sodeluje z drugimi umetniki, poleg tega pa je zaposlen v strojništvu.

Hexenbrutal

Hexenbrutal sestavljata Iztok Koren in Matej Kolmanko. Njuna glasba so hrupni izbruhi, surova energija in kompleksni ritmi. Leta 2009 sta izdala album Think of Me as a Friend, trenutno pa pripravljata novo ploščo.

Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

Author & Punisher in Hexenbrutal - thumbnail

Author & Punisher in Hexenbrutal