v rubriki dogodki:
.. / / / 12.07.2009 12:54

Morcheeba na odru Križank

Skupina Morcheeba se bo v nedeljo, 12. julija v sklopu svoje evropske turneje ustavila tudi v ljubljanskih Križankah. Skupino sta sredi devetdesetih ustanovila brata Godfrey. Paul je DJ, Ross pa multi-instrumentalist. Skupina, v katero je prišla še čutna pevka Skye Edwards, je v svoji glasbi združila »najboljše z obeh svetov« - techno-elektronsko hipnotičnost ter vznemirljivost živega petja in igranja.

Glasba Morcheebe je sijajen pop trip-hop z naravnost ambientalnimi, pomirjajočimi in »terapevtskimi« učinki. Morcheeba so vrhunec dosegli z albumoma Fragments Of Freedom (2000) ter Charango (2002). Skupina je do takrat prodala kar pet milijonov primerkov svojih plošč in vse je kazalo, da je nič več ne more ustaviti. Lani so se z novo pevko ponovno vrnili na prizorišče ter izdali album Deep dive, ki ga bodo premierno predstavili v ljubljanskih Križankah. Seveda pa ne bodo pozabili tudi na vse stare hite. Morcheeba so se vedno zavzeto otepali glasbene kategorizacije in predalčkanja do te meje, da so to osnovno vodilo razširili do živih nastopov in sestave skupine. Leta 2008 so ti pionirji plesne glasbe dokončno postali eklektičen in svobodomiseln kolektiv, ki preko glasbenih eksperimentov bratov Godfrey ustvarja čisto v lastnem slogu. Gostje na albumu ''Dive Deep'' so se dnevno izmenjevali in srečevali v studiu, ki je postal ustvarjalna kapsula posameznikov, združenih preko interneta in myspace-a.

Na ljubljanskem koncertu, kjer se bo Morcheeba prvič predstavila slovenski publiki, bomo tako lahko prisluhnili Mandi Zamolo, odlični francoski pevki, ki je stike z bratoma Godfrey navezala preko myspace-a ter jima ob tem priznala, da je njena življenjska želja peti z Morcheebo.

Za Križanke

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Morcheeba /vir: www.morcheeba.co.uk - thumbnail

Morcheeba /vir: www.morcheeba.co.uk