v rubriki dogodki:
.. / / / 08.04.2005

Limp Bizkit v Hali Tivoli

Limp Bizkit so prav gotovo eno najbolj vročih imen nu metala, glasbenega žanra, ki je konec preteklega tisočletja v glasbeni industriji povzročil malo revolucijo.

Prepričljivo in energično povezovanje ostre kitarske glasbe s hip hop vplivi jim je prineslo svetovno slavo in milijonsko naklado albumov. Energični fantje s Fredom Durstom na čelu bodo na odru Hale Tivoli nastopili v soboto, 28.maja.

Vse skupaj se je začelo leta 1994 v Jacksovillu/Florida, ko sta skupino ustanovila pevec Fred Durst in Sam Rivers, ki v skupini igra bas kitaro. Po nekaj lokalnih nastopih se je mojster tetoviranja Fred Durst seznanil s člani skupine Korn in jim predal demo posnetke svoje skupine. Ta je romala v roke producentu Rossu Robinsonu in zgodba o uspehu se je začela.

Sledila je namreč zelo uspešna turneja s skupinama Deftones in House of Pain ter odlično sprejeti plošči "Three Dollar Bill Y'All" in "Significant Other", ki sta skupino uvrstili med najbolj vroča rock imena.

Brez dvoma so Limp Bizkit ujeli pravi trenutek, saj sta skupini Korn in Deftones utrli pot glasbenemu žanru nu metal. Povezovanje metala, punka in hip hopa, nadgrajeno z ustrezno produkcijo, se je med upornim delom poslušalstva moderne glasbe zelo dobro prijelo. Na prelomu tisočletja so nu metal skupine obvladovale vrhove lestvic, največje odre, komercialne radijske postaje in naslovnice časopisov.

Lim Bizkit so leta 2000 izdali zelo dobro sprejeto ploščo "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water", s katero so dokončno razblinili dvome, katera je najbolj vroča nu metal skupina. Turneje z skupinami Metallica, Primus, Linkin Park in Deftones, prodorni videospoti in stalna medijska prisotnost so skupino zelo izpostavili in o njihovem pevcu so začele krožiti različne govorice. Najbolj znana je bila, da se je večni upornik znašel v vroči vezi z Britney Spears.

Leta 2003 je skupina izdala ploščo "Result may vary", na kateri je izstopal nekoliko mirnejši hit z naslovom "Behind blue Eyes", sicer pesem skupine the Who.
Fred Durst je postal eno izmed vidnejših imen v glasbeni industriji, saj poleg aktivne glasbene kariere sedi v upravnem odboru založbe Interscope records ter skrbi za produkcijo nekaterih plošč in videospotov.

V torek, 3.maja, bo izšla njihova nova plošča, s katero se nameravajo vrniti k svojim koreninam. Z novo ploščo se bodo svetu predstavljali kot alternativna in neodvisna skupina.

V soboto, 28.maja, se Ljubljani obeta prvinski nu metal udarec. Skupina Limp Bizkit, ki slovi po energičnih in razgibanih nastopih, prihaja v Ljubljano, kjer bo povzročila nepozabno koncertno izkušnjo.

 - thumbnail