v rubriki dogodki:
.. / / / 09.11.2009 15:07

Living Colour prihajajo v Kino Šiška

Kino Šiška in Master Of Metal predstavljata velike kreativce funk-rock crossoverja, ki se vračajo v Ljubljano z novim albumom The Chair In The Doorway!!! Kot predskupina bodo nastopili domači Ego Malfunction.

Kdo: Living Colour, predskupina Ego Malfunction
Kje: Katedrala, Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3,
Kdaj: 24. november 2009 ob 20:00
Vstopnice: 20 EUR / 25 EUR na dan koncerta

Living Colour - biografija

Living Colour - bend, ki je poleg Faith No More, Red Hot Chili Peppers in Jane’s Addiction usodno ozvočil osemdeseta in začetek devetdesetih z ostrim funk-rock crossoverjem – nam zopet prihaja v goste v okviru promocijske turneje pravkar izdanega petega studijskega albuma.

Po legendarni trojici albumov Vivid (1988), Time’s Up (1990) in Stain (1992) je Vernon Reid leta 1994 razpustil bend, člani so se raztepli in srečevali v mnogoterih jazz, rock, funk in eksperimentalnih projektih (solo projekti, Headfake, Family Stand, The Yohimbe Brothers, Little Axe …), hkrati pa je njihovo pionirsko delo zaplodilo nove poganjke hibridnega rocka, ki je zavladal sredini 90-ih (Rage Against The Machine, Skunk Anansie, The Deftones, Tool …).

Z novim milenijem se je odprlo tudi novo poglavje za Living Colour, ki so leta 2003 zaorali na novo s četrtim albumom Collidescope ter energično koncertno dejavnostjo.

15. septembra letos je luč ugledal težko pričakovani novi album [i]The Chair In The Doorway, prvi zares konceptualni album, ki ga je bend razvijal kar štiri leta in na katerem Reid, Glover, Calhoun in Wimbish vlečejo kreativne inspiracije iz preteklosti in prihodnosti, od spredaj in zadaj, z leve in desne, rezultat pa naslavlja tako lojalne fene iz osemdesetih let, kot tiste, ki iščejo sodobne inovacije v rocku.
Reidova kitarska inovacija je nezgrešljiva, prav tako tudi Gloverjeva vokalna ekspresivnost in oštra funkoidnost ritem naveze Calhoun-Wimbish.

Living Colour so veterani, so legende, vendar pa nam ne prihajajo prodajati staro slavo temveč nove kreativne sadove mogočnih korenin!

Zasedba Living Colour:

Vernon Reid – kitare, laptop
Corey Glover – vokal
Doug Wimbish – električni bas
Will Calhoun - bobni

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Living Colour se vračajo v Ljubljano / foto: press - thumbnail

Living Colour se vračajo v Ljubljano / foto: press