v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2011 11:32

Misfits in Happy Ol'McWeasel v Cvetličarni

9. junija 2011 v ljubljansko Cvetličarno prihajajo legendarni horror punkerji Misfits, publiko pa bodo ogrevali irsko-keltski HC pankrokerji Happy Ol'McWeasel!

Misfits

Začelo se je pred več kot 30 leti v malem mestu Lodi v New Jerseyu, kjer so se rodili legende Misfits. Ime so povzeli po istoimenskem zadnjem filmu Marilyn Monroe.

Veljajo za ustanovitelje horror punka, katerega so ustvarili z mešanjem punkrocka in rock & rolla petdesetih ter dodatno začinjeno s tematiko B-filmov in grozljivk. S pevcem Glenn Danzigom so v prvih letih delovanja izdali večje število EP-jev in singlov ter albuma Walk Among Us (1982) in Earth A.D./Wolfs Blood (1983), s katerima so se postavili mejniki punkrocka 80ih.

Kar kmalu so postali legendaren band, ki deluje še danes in ima za seboj cel katalog izdaj in dandanes z malce obnovljeno postavo vzbujajo še več pozornosti, kot kadarkoli. Rock skupine že od nekdaj izkazujejo zahvalo Misfitsom za vpliv in inspiracijo in mnoge znane skupine so že obdelale njihove pesmi: Guns N' Roses so predelali hit Attitude, Metallica je predelala komad Die Die My Darling, punkrockerji NOFX so predelali pesem Last Caress, Therapy pesem Where Eagles Dare..., s čemer so izrazili tudi velik poklon delu Misfits.

Po razhodu s pevcem Glenn Danzigom je Misfitse iz mrtvih obudil ustanovitveni član Jerry Only in bend je močnejši kot kadarkoli prej posnel album American Psycho. Njihova ikona »Fien Skull«, ki je bila sprva naslikana na njihovi opremi in jaknah, je danes postala že prava blagovna znamka.

Danes tvorijo postavo benda Jerry Only na basu in vokalu, Dez Cadena (ex-Black Flag) na kitari in Robo za bobni. Misfits še vedno vzdržujejo glasbeno in vizualno inovativen pristop k glasbi, ki je še vedno podkrepljen z D.I.Y. mentaliteto. V Ljubljani in in dan kasneje v Zagrebu se tako obeta fenomenalen koncert očetov horror punka.

Happy Ol`McWeasel

Happy Ol'McWeasel so energičen irish-celtic HC-punk-rock bend. Recept za njihovo glasbo bi bil približno takšen: za osnovo vzameš irsko-keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi pijanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo. Vse fino zaliješ z nekaj litri viskija in... vržeš vžigalico.

VSTOPNINA: v predprodaji 25 eur

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Misfits 9. junija prihajajo v Ljubljano - thumbnail

Misfits 9. junija prihajajo v Ljubljano