v rubriki dogodki:
.. / / / 19.08.2015 13:29

Machine Head spet v Ljubljani

Thrash legende se bodo v sklopu (vzhodno)evropske turneje ustavile tudi v šišenski Katedrali.

Predstavitvena turneja osmega albuma Bloodstone & Diamonds (in svežega sodelovanja z novoustanovljeno založbo Nuclear Blast Entertainment) po besedah organizatorjev obljublja vratolomno izkušnjo »najboljšega live nastopa«. Pričakujemo nič manj, saj so Machine Head ena od tistih skupin, ki je v 90-ih najbolj opazno zarezala novo metal poglavje (mimogrede, davnega '94 so s Slayerji stresli tudi Halo Tivoli) in z ruženjem neusmiljeno nadaljuje še dve desetletji kasneje.

Evropa jih očitno vedno sprejme odprtih rok. Že ob izidu prve »lekcije iz brutalnosti«, albuma Burn My Eyes, so Machine Head namreč naleteli na izjemen evropski odziv, ki sta mu sledili dve večji evropski turneji. Podobno priznanje so v rodni ZDA doživeli šele desetletje kasneje ob izidu z Grammyjem nominiranega The Blackening, vmes pa smo na platah poleg tipičnih thrash, groove in heavy ritmov začutili tudi preigravanje na prelomu stoletja vročega nu-metala, česar jim najbolj zagrizeni kritiki očitno ne bodo nikoli odpustili.

Nove kitarske sprehode in bojda neusahljivo vitalnost bomo v Šiški občudovali v soboto, 19. 9. 2015, in sicer za 25 € (v predprodaji na Eventimu in On Parole).
Hej mašin'ca, zagodi!

Sara Mekinc - avatar

Sara Mekinc

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 18 člankov.

Machine Head - thumbnail

Machine Head