v rubriki dogodki:
.. / / / 24.12.2004

Megi se predstavlja

V soboto, to je ravno na pobožični večer, ko se navadno z radostjo spomnimo tudi srednje in zmerno polnih želodcev, se bo na naši obali zgodil prvi večji hiphop dogodek sploh. Svoje prvo albumsko delo z naslovom Marijino vrizlovzetje bo predstavil znani piranski raper in luciden moderator na Radiu Tartini Megi, izgovorjava m-e-dž-i.

Plošček bo sicer izšel sredi januarja, vseeno pa žurka širokohlačnikov na pokriti portoroški tržnici (začne se že ob 18h, njen vrhunec pa bo ob cca. 21.30), to je ravno nasproti nesrečnega hotela Palace obeta veliko. Megi je namreč že več let gonilna sila raperske scene, ki s centralno-slovensko, predvsem zaradi vpliva italijanskega kulturnega prostora, nima kaj dosti skupnega; in prav zato bo zanimivo, kako se bodo skrajno zafrkantske in tudi zelo duhovite vsebine z albuma Marijino vnebovzetje lotili Megi in njegovi pomagači v živo. Megi je svoj prvi spot za uspešnico naslovljeno To ni to že spustil v obtok, tako da vam ga bo oddaja Videospotnice na TVS2 privoščila 30. decembra.

Megijev glasbeni slog, ki bo v novem koledarskem letu bržčas precej izpostavljen in predvajan, je sicer dovolj mehak, tako da bi ga bežno lahko primerjali tudi s tistim Velenjčana 6 Pack Čukurja.

Matjaž Ambrožič

Megi - thumbnail

Megi