v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2001

Hala Golovec: Alien Night

Kot predprvomajski dogodek v celjskih halah Golovec se napoveduje pravi zalogaj za ljubitelje techna. Obsežna ekipa priljubljenih in uveljavljenih tujih ter domačih sukalcev plošč te zvrsti elektronske glasbe obeta dolgo noč glasbenih užitkov. Tudi ljubiteljem house se ne utegne goditi slabo. Anglež in italijanka v družbi bolj ali manj konstantne zasedbe Space Group eventov. In še predpraznični dodatek: trance plesišče s standardno zasedbo: Crazy Lemon, Krištof in Armando.

The Best Of TECHNO FLOOR:

SPACE DJz
Člana v Sloveniji izredno priljubljenega angleškega dueta Space DJz sta svoj slog techna izgradila na ljubezni do hiphopa in breakbeata, njune najstniške glasbene usmeritve. Mešanica lomljenega ritma in techna ju je pripeljala na založbi Soma in NovaMute, prestižni dosežek artistov, ki ustvarjajo elektronsko glasbo. Poleg skupne kariere, v kateri sta izdala album On Patrol, precizen hibrid različnih slogov, ki mu uspeva združevati kreativne potenicale obeh samostojnih avtorjev; ustvarjata tudi vsak po svoje. Solistični projekt Jamieja Bismire-a je založba Ground, sodeluje pa tudi v dub techno teamu Bandulu. Ben Long pa se udejstvuje preko lastne založbe Potential. Seveda pa so njunih izdaj polne tudi druge neodvisne techno založbe. Številna gostovanja po svetu Space DJz izvajata na štirih gramofonih, dveh mikserjih in ritem mašini. Njun simultani, tudi do šest ur dolgi nastop pa ju poleg produkcije uvršča v sam vrh svetovnih techno producentov in poustvarjalcev.

MARCO BAILEY - živi in diha techno!
Po desetletju trdega dela kot didžej in producent je Marco Bailey dosegel zavidljivi nivo in ugled v techno glasbi. Zadosten razlog, da ga Carl Cox osebno povabi k izdajanju pri svoji založbi In-Tec. Poleg na In-Tecu pa se njegove številne produkcije nahajajo še na Primate, Zync, Kobayashi, Intense, Reload, Limited Edition ter njegovi lastni Session Recordings. Pred kratkim je na Primate-u izdal tudi debitantski album ter se ob tem odpravil na svetovno turnejo na treh gramofonih. Pojavil se je na lanskoletnem Maydayu, Dance Walleyu (Nizozemska), I Love Techno (Belgija) ter v klubih Matrix (Berlin), The Rex (Pariz), Warehouse (NYC), Maniac Love (Tokyo), Mazzo (Amsterdam), in mnogih drugih. Komadi Marca Baileya se pogosto znajdejo na playlistah znanih kolegov: Jeffa Millsa, Carla Coxa, Billyja Nastyja in Adama Beyerja.

MATTHEW BELL
Bell se z didžejanjem ukvarja že od '90 leta. Njegov stil je techno - progressive - deep house, ki ga najraje vrti iz plošč založb Kanzleramt , Tresor, Force Inc, Drum Code, Confused, NovaMute, Harthouse, Svek, Yoshi Toshi, Kurbel, idr. Bell je eden izmed promotorjev in vzpodbujevalcev razvoja party scene v Innsbrucku od koder prihaja. Tam je deloval kot promotor kluba Treibhouse Club in pobudnik večjega partyja RAVENATION. Leta '99 pa je z DJ Felipejem iz Dunaja združil moči v Titan Production, najuspešnejšo avstrijsko booking agencijo in založbo.

JAMES RUSKIN - The Best Techno in Ages!
Ruskin se je najprvo nalezel strasti do hiphopa, kmalu po vdoru acid housea v Veliko Britanijo pa je z navdušenjem prisluhnil tudi elektronski glasbi. Od želje pa do uresničitve ni trajalo dolgo. Ruskin se je s kolegom preselil v London in izgrajevati sta pričela lastni studio. Prvih nekaj izdaj v letu '94 jima je vlilo dovolj samozaupanja, da je Ruskin ustanovil lastno založbo Blueprint Records v letu '96. Prva izdaja na njej je bil First Contact by Outline. Ob založbi pa je Ruskin pričel dobivati vse več setov, prišle so tudi prve rezidence v angleških in tudi tujih klubih. Na njegove DJ rosterju so se znašli znani klubi po vsem svetu, vključno s Slovenijo, vrtel pa je tudi na Love Paradeu. Sledil je debitantski album Further Design, s katerim si je pridobil status enega vodilnih otoških techno didžejev. Angleški klubski magazin Select je leta '97 o založbi Blueprint zapisal: "Blueprint Records. Najboljši techno daleč naokoli. Pa še britanski za povrhu!"

The Best Of HOUSE FLOOR:

BABAYAGA
Babayaga je ena redkih ženskih didžejk in prihaja iz Milana, kjer je producentka house glasbe pri založbi Media Records. Pri tej založbi je zadolžena tudi za "testiranje" hitov. Babayaga je lastnica znamke Syncopate, v okviru katere organizira velike "afterhour" dogodke po vsej severni Italiji, ki jih obišče tudi do štiri tisoč ljudi. Sodeluje tudi s številnimi house DJ-ji kot so Masters At Work in David Morales. Kot didžejka nastopa že deset let, izdala pa je tudi nekaj vinilnih plošč in zgoščenk. Zadnja je kompilacijski izbor Syncopate. Do sedaj je vrtela že po vsej Evropi; sodeluje z znano organizacijo iz Italije Angels Of Love, ki v Italiji promovira newyorško house sceno. Njena največja posebnost je, da z budnim očesom opazuje plesišče. Vkolikor začuti, da odziv ni pravi, ploščo takoj zamenja, saj je njen edini motiv zabava obiskovalcev.

KENNY CHARLES - prvič pri nas!
Didžejanje ga je premamilo pri rosnih štirinajstih, najprej se je preiskusil v soulu, electru in hiphopu v lokalnih diskotekah. Nato je odšel na obisk k družini v NYC, kjer je spoznal underground house sceno. Po vrnitvi v Britanijo ga je zanimala le še ta zvrst, priključil se je prvim organizacijam, ki so prirejale ilegalne 'warehouse' partyje v okolici Londona. Ko se je naveličal stalnih aretacij in vdorov se je pridružil klubu Car Wash, kjer je vrtel poleg Fabia, Grooveriderja, Jumpin' Jack Frosta in drugih. To mu je odprlo vrata tudi v druge klube v Londonu. Korak, ki je sledil, je produkcija. Po prvih zapletih z ukradenim materialom je ustanovil skupino D.O.P.E. in sodeloval pri ustanovitvi založbe Rugged Vinyl. To ga je pripeljalo do turnej po Evropi. V sredini devetdesetih je kot Defender izdal štiri EP-je na založbi Azuli Records. V tem času se je pridružil tudi radijski postaji Girls FM v Brightonu, kjer je naredil okrog 250 oddaj z znanimi house osebnostmi. Od obdobja Girls FM dalje producira pod psevdonimom Defendeer & Sun People. Na lastni založbi Cutting Edge je izdal Bitchin Out, kasneje je isti komad izšel tudi pri Matrix Records Crispina J. Gloverja. Trenutno Kenny Charles gostuje po vseh evropskih klubih, rezidenco pa ima v londonskem Milk'n'2 Sugars. Še vedno producira z Gloverjem in ima lastni DJ show na underground postaji Life FM. Izdaja pa pri založbi MN2S Recordings.

SOBOTA, 28.april 2001
HALA GOLOVEC, CELJE
VSTOP: 21:00
START: 22:00

TECHNO PLESIŠČE:
* Space DJz,
* James Ruskin,
* Marco Bailey,
* Matthew Bell,
* Bizzy,
* Valentino Kanzyani,
* Bionet Live!,
* Plotz ter
* vokalista Mc Mars in Mc Spot

HOUSE PLESIŠČE:
* Kenny Charles,
* Babayaga,
* Paolo Barbato,
* Aleksij,
* Shark,
* Benjamin.
* Vokalista Mc Joy in Mc Mirimino.

TRANCE PLESIŠČE:
* Crazy Lemon,
* Krištof,
* Armando.

DODATNI PROGRAM:
* Dance performance by ČRT,
* go-go plesalke PENTHOUSE,
* video art by SPACE
* interior design by NANDA

Brezplačni avtobusni prevozi iz Ljubljane, Maribora, Kranja in Kopra! Vstopnice si lahko rezervirate na spletni strani www.spacevents.com.

Vstopnina pred polnočjo bo 3.000,00 SIT, po polnoči pa 3.500,00 SIT. Vabljeni!

Za Media Group

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Alien night: Space DJz - thumbnail

Alien night: Space DJz