v rubriki dogodki:
.. / / / 07.05.2010 12:07

Mars Festival se vrača (v Ljubljano in Zagreb)

Na odru Mars Festivala bomo videli: Skunk Anansie, Dan D, Urban & 4 in mnoge druge. Festival se bo v Ljubljani zgodil v četrtek, 27. maja 2010 ob 20.00 v prečudovitem ambientu ljubljanskih Križank.

Mars Ljubljana – Zagreb Trans Europe festival se letos vrača v novem terminu ter v sveži preobleki. Ljubljano bodo urbani ritmi stresali v četrtek, 27. maja 2010, zagrebški del festivala pa bo potekal v petek, 28. maja 2010.

Letošnja izdaja Mars festivala bo razširila svoja obzorja, saj bo v nasprotju s prvim letom, ko so se na odru ljubljanskih Križank predstavili samo slovenski ter hrvaški izvajalci, tokrat pokukala tudi v tujino.

Skunk Anansie bodo tako headlinerji letošnjega Mars festivala na njihovem premiernem nastopu v Sloveniji. Poleg njih se bo slovenski javnosti po več kot letu dni premora od slovenskih odrov predstavila tudi reška rock zasedba Urban&4.

Nastop Skunk Anansie v okviru Mars festivala je del velike povratniške turneje, prve po več kot osmih letih premora. Ena najbolj priljubljenih britanskih zasedb 90. let preteklega stoletja se je ponovno zbrala lansko leto ter ob albumu Smashes and Trashes, albumu največjih uspešnic, za letošnje leto napovedala nastope na nekaterih najvidnejših evropskih festivalskih dogodkih kot so PinkPop na Nizozemskem, Heineken Jammin v Italiji ter Southside in Hurricane v Nemčiji.

Damir Urban ima za sabo zelo bogato glasbeno kariero. Eden najbolj prepričljivih avtorjev in pevcev s hrvaške glasbene rock scene, se je slovenski javnosti priljubil že iz časov, ko je še bil član v kultni skupini Laufer. Po razpadu skupine Laufer je Damir Urban, poznan po svojem mogočnem vokalu ter energičnih nastopih, združil okoli sebe skupino prijateljev ("URBAN&4"), s katerimi je izdal album "Otrovna kiša". Temu v naslednjih letih sledijo še ''Žena-dijete", ''Retro'' ter lanskoletni ''Hello''.

Imena ostalih nastopajočih izvajalcev na letošnjem Mars festivalu bodo objavljena v naslednjih dneh. Tako kot prvo leto pa ideja Mars festivala ostaja enaka – povezovanje dveh mest, dveh prestolnic, Ljubljane in Zagreba, preko skupnega glasbenega ustvarjanja.

Vidimo se na Marsu!

CENE VSTOPNIC:
PREDPRODAJA = 29 EUR
NA DAN PRIREDITVE =36 EUR

Za Eventim

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

Mars festival - thumbnail

Mars festival