v rubriki dogodki:
.. / / / 04.12.2009 11:08

Šuss Recycled - razstava modne reciklaže

V četrtek, 17.12.2009, se bo v ljubljanski trgovini z rabljenimi oblačili Šuss odvijala razstava modne reciklaže Šuss recycled! / Šuss reciklirano!, ki jo pod kreativnim mentorstvom priznane oblikovalke Almire Sadar ustvarjajo študenti oblikovanja. Modni dogodek bo skozi fotografije in atraktivno razstavljena oblačila približal proces trenutno aktualne reciklaže oblačil, ki iz neuporabnih cunj ustvarja nosljive modne kose.

Brezčasnost mode se bo potrdila na modnem dogodku Šuss Recycled! / Šuss reciklirano!, kjer bodo zavržena oblačila reinkarnirana v privlačne in aktualne modne kose. Projekt, ki bo potekal pod kreativnim mentorstvom priznane domače oblikovalke Almire Sadar, bo predstavljen tam, kjer njegovo bistvo utripa najglasneje – v trgovini Šuss, edini trgovini z rabljenimi oblačili v slovenskem prostoru.

Študentje z Naravoslovnotehnične fakultete so pred modni izziv postavili stara oblačila, neprimerna za nošenje ali prodajo. S kreativnim oblikovalskim znanjem in modnim čutom jih bodo prekrojili v privlačne nosljive kose z osebnim dizajnerskim dotikom.

Končne stvaritve bodo na ogled v prostorih trgovine na Šmartinski 152 v Hali 3, kjer se bomo -poleg občudovanja razstavljenih oblačil - preko fotografij zavrteli v procesu modne reciklaže, ki so stare cunje spremenila v modne presežke. Ekološko prijazna moda se bo z razstavnih panojev preselila na prodajne police Šussa, ki bo tako poleg rabljenih oblačil dobil tudi globalno vse bolj priljubljene reciklirane modne kose.

Za Šuss

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Šuss reciklirano / vir: Šuss - thumbnail

Šuss reciklirano / vir: Šuss