v rubriki dogodki:
.. / / / 14.04.2011 11:00

M.I.A. in Better Lost Than Stupid na Exitu 2011

Vsi, ki so bili leta 2008 razočarani zaradi odpovedi koncerta londonske glasbenice na festivalu Exit, bodo letos prišli na svoj račun. M.I.A. končno prihaja na Petrovaradinsko trdnjavo - boljša kot kdaj koli prej in z novim albumom. Medtem, ko bo ona zažigala na glavnem odru, bo Dance Arena gostila super trojico DJ-ev, ki jo sestavljajo Martin Buttrich, Davide Squillace in Matthias Tanzmann.

Mathangi Maya Arulpragasam alias M.I.A. je bombastična Londončanka z družinskimi koreninami iz Šri Lanke. Že s prvima singloma Galang in Sunshowers iz leta 2004 je dosegla velik uspeh in bila nominirana za Academy Awards, Grammyja in Mercury Prize. Leto kasneje je izdala debitantski album Arular, ki je dobil ime po njenem očetu, tamilskem političnem aktivistu. Njen drugi album Kala je poimenovala po mami in je dosegel zlato naklado v Kanadi in ZDA ter srebrno v Anglijii. Julija bo izšel njen tretji album – Maya. Časopis Esquire jo je leta 2008 uvrstil med 75 najvplivnejših oseb 21. stoletja, leta 2009 pa jo je revija Time razglasila za najvplivnejšo osebnost leta.

Exit letos gosti tudi francosko-nemško trojico Better Lost Than Stupid, ki jo sestavljajo priznani DJ-i Martin Buttrich, Davide Squillace in Matthias Tanzmann.

Martin Buttrich je lani objavil album Crash test. David Squillace je DJ, ki vedno nastopa z neverjetno energijo, Matthias Tanzmann pa je znan po številnih singlih, uspešnem solo albumu Restless in remiksih za izvajalce kot so Moby, Josh Wink in Booka Shade.

Organizatorji festival Exit 2011 so pripravili akcijo Moja ekipa na Exitu, ki bo razveselila študente, saj omogoča ugoden nakup vstopnic za festival Exit. Od 18. aprila do 15. maja (oziroma do razprodaje zalog) največji festival JV Evrope študentom ponuja dve možnosti:
- pri nakupu 4, 5, 6 ali 7 kupljenih festivalskih vstopnic je 1 vstopnica brezplačna
- pri nakupu 8, 9 ali več kupljenih festivalskih vstopnic sta 2 vstopnici brezplačni, kupci pa dobijo še Exit majice

Ob nakupu vstopnic morajo študenti priložiti fotokopijo indeksa!

Akcija Moja ekipa na Exitu poteka na pooblaščenem uradnem prodajnem mestu za festival Exit za Slovenijo – agenciji Supratravel (http://www.supratravel.si/, http://www.facebook.com/exitslo)

Cena ene festivalske vstopnice je 74€, z upoštevano akcijo ob nakupu vsaj štirih vstopnic pa manj kot 60€!

Najboljše festivalsko vzdušje, največja imena svetovne glasbene scene, najboljši koncerti in najdaljši partyji, magična Petrovaradinska trdnjava v toplih julijskih nočeh in druženje ljudi iz vsega sveta – to je tisto, zaradi česar ljudje vsako leto nestrpno čakajo festival Exit in se vračajo vsako leto znova – zdaj po dostopnih cenah tudi za študente.

Na Exitu 2011, ki bo potekal od 7. do 10. julija, bodo nastopili Arcade Fire, Portishead, Jamiroquai, Pulp, Grinderman, Underworld, Magnetic Man, M.I.A., Deadmau5, Beirut, Hadouken!, Bad Religion, House Of Pain, Digitalism, Fedde Le Grand, James Zabiela, Gramophonedzie, Petrol, Partibrejkers in mnogi drugi.

Več informacija na:

http://www.exitmusic.tv/

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

M.I.A. - thumbnail

M.I.A.