v rubriki dogodki:
.. / / / 08.05.2004

Million Marihuana March 2004

Leto je zopet naokoli in tako kot lansko leto je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani v sklopu projekta Prohibicija slepi organizirala Million Marihuana March, ki se bo godil v soboto, 8. maja, od 15. ure dalje na Kongresnem trgu.

Od 15. do 21. ure se bo na stojnicah predstavljalo in prodajalo izdelke iz konoplje ter pripomočke za njeno uživanje. Na prostem bodo potekale raznovrstne likovne delavnice, na odru bo nastopilo več glasbenih skupin, program pa bodo tudi popestrili študentje AGRFT, dogodek pa bosta povezovala člana dueta Slon in Sadež.

Po 21. uri se bo dogajanje preselilo v Klub K4, kjer bo zabava do zgodnjih jutranjih ur. Vstopnine ni!

Zbirali se bodo podpisi za apel Državnemu zboru za uporabo konoplje v medicinske namene in tolerantnejši odnos do uživalcev konoplje, ki bodo z vsemi podpisi predani predsedniku Državnega zbora.

V njem se bo pozivalo:
- da se konopljo prekvalificira iz prve v tretjo skupino prepovedanih drug in s tem omogoči njeno uporabo v medicinske namene,

- da se omogoči posedovanje do 5 gramov konoplje za lastno uporabo,

- da se omogoči gojenje do 5 rastlin za lastno uporabo in

- da se vzpostavi primeren sistem državne regulacije substance.

S tem želijo/želimo mladi opozoriti na možnost drugačnega pogleda na problematiko prepovedanih drog, spreminjati stereotipe o posledicah uporabe in izpostaviti pretirano demonizacijo tematike.

Za ŠOU

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Uou, uou, želim si na Jamajko ... - thumbnail

Uou, uou, želim si na Jamajko ...