v rubriki dogodki:
.. / / / 21.06.2013 14:37

Dweal in Tide skupaj v Kranju

Vse bolj uveljavljeni skupini Tide in Dweal bosta 29.6. skupaj nastopili na dvorišču pred rock barom Down Town v Kranju. Namen obeh skupin je obujanje slovenske glasbene scene, s pomočjo druženja in ustvarjanja.

Basist skupine Dweal, Martin Počkar, je povedal:

»Nam je odlično, da smo se povezali z bendom na takšnem nivoju, kot je Tide. Gre za super fante, ki pa že 15 let ustvarjajo odlično glasbo. In tako sta se našla dva benda z različnih koncev Slovenije in začela skupaj ustvarjati koncertne plane, kar je ne samo dobro samo po sebi (ker sta se povezala dva odlična alternativna benda), ampak tudi kaže na način, kako bi morali glasbeniki delovati na tej sceni - skupaj in ne drug proti drugemu.«

Dweal

Fantje so zabrisali meje med rockom, metalom in popom, ter svoj stil poimenovali Drop Rock. Njihovo glasbo spremlja močan in unikaten vokal, spevne melodije in nizko uglašene kitare.
Skupina je nastala leta 2005, kmalu po nastanku pa so pričeli s koncertiranjem. Leta 2009 je skupina izdala prvenec Fate by Coincidence, sledila pa je klubska turneja po Sloveniji in Avstriji, nastopili pa so tudi na festivalu Exit. V lastni produkciji so posneli svoj prvi videospot Forgotten.

Tide

Skupina je nastala leta 1998 na Nizozemskem, po prihodu v Slovenijo pa je leta 2005 izšel njihov prvi album Seven Days. Nastopili so v vseh večjih klubih, dvoranah in festivalih po Sloveniji, med drugim tudi na festivalu Exit. Leta 2007 so nastopili kot predskupina Iron Maiden in bili nominirani za nagrado MTV - New Sounds of Europe. Njihov drugi album Nothing to Lose je izšel leta 2007, na njem pa je tudi prva radijska uspešnica Waiting for the rain. Na njihovem tretjem albumu Regeneration se skupina pokaže v nekoliko drugačni luči, saj glasba vsebuje vplive osemdesetih, ter indie pop rocka. Leta 2012 se vrnejo z udarnim koncertom kot predskupina Sunrise Avenue in Warrior Soul, ter kmalu za tem izdajo svoj četrti album No.4. Leta 2013 na povabilo Slasha nastopijo kot njegova predskupina v Hali Tivoli.

Vstopnice so za člane KŠK v predprodaji po 4 EUR, za nečlane pa 6 EUR. Na dan koncerta pa bodo vstopnice po 5 EUR oz. 7 EUR.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Tide in Dweal v Kranju - thumbnail

Tide in Dweal v Kranju