v rubriki dogodki:
.. / / / 19.02.2009 20:16

The Farewell Reason v Sloveniji

V četrtek 19. Februarja boste lahko v ljubljanski Tovarni Rog, poslušali hrvaške screamo pankerje The Farewell Reason, kot predskupina pa bodo nastopili radgonski alternativni rokerji Little Ann. Dan kasneje, v soboto 20. Februarja, pa bodo Farewell Reason samostojno nastopili v klubu Baza v Ajdovščini.

V Slovenijo se po nekaj letih premora vračajo The Farewell Reason iz Čakovca na Hrvaškem. Fantje bodo predstavili svoj najnovejši izdelek "Hit Me Once, Miss You Twice".

The Farewell Reason je hardcore/punk/screamo band iz Čakovca na Hrvaškem. Igor Bistrović (kitara, vokal), Franjo Filo (bas, vokal) in Boris Strahija (bobni) so ustanovili bend poleti leta 2001. Po kratkem času so v svoji garaži posneli prvi demo, ki nosi ime "...Nothing is Over" in začeli koncertirati po Hrvaški in Sloveniji. Prvi koncert so fantje v tej postavi odigrali 19. oktobra 2001 v Čakovcu s takrat še aktivnimi hrvaškimi screamovci Nikad in bendom Apfuken. V letu 2003 se jim pridruži Tomislav Pintarič kot drugi kitarist in v tej postavi posnamejo svoj prvi pravi material za split z bendom Outre. Split sta izdali založba Dirty Harry Punks in Brand New Place Records na vinilu in kaseti. Sledilo je veliko nastopov na Hrvaškem, Sloveniji, Avstriji, Madžarskem in Srbiji. V letu 2007 Pinta zapusti bend in fantje nadaljujejo kot trio, v originalni postavi iz leta 2001. Po enoletnem premoru so fantje spet začeli vaditi in kmalu je nastal novi material, ki so ga fantje posneli sami v svojem studiu v letu 2008. Novi album je ugledal luč sveta v januarju 2009 v D.I.Y. produkciji na Cd-ju, kot se spodobi za prave punk entuziaste. Glasba na CD-ju je še vedno hardcore/punk z veliko različnih vplivov, največ pa se sliši vpliv bendov iz sredine 90ih let, zlate dobe hardcore glasbe. Besedila so osebna in nekatera tudi politična.

Little Ann temne strani obdelujejo v bližnji okolici Gornje Radgone. Po nekaj menjavah bobnarja so dobili sedanjo štiričlansko zasedbo. Na njihovo glasbo je vplivalo več zvrsti, med katerimi izstopata grunge in metal. Zvok se spreminja z njimi, postal je močnejsi, oblikuje se spontano. Njihov prvenec "Puzzle Me" je odlična mešanica grunga, metala in punk, vsekakor pa so Little Ann vredni ogleda v živo in vaše podpore.

Povezeto po: Insane booking

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

vir: Insane Booking - thumbnail

vir: Insane Booking