v rubriki dogodki:
.. / / / 05.12.2002

Murat & Jose + Edo Maajka - dabl bil hip-hop ivent

V petek 6. decembra bo v hali VPK (poleg POP tv-ja) đk-đk-alo, da je kar noro. Na skupnem koncertu se bosta predstavila domača rimaša Murat in Jose ter pohrvateni Bosanec Edo Maajka.

Murat & Jose

Tokrat bo njun nastop eksluzivno za ljubljanski koncert pospremila selekcija vokalnih gostov iz albuma, pa tudi glasbeniki iz skupine Heavy Les Wanted, ki bodo z muziciranjem v živo dodali piko na I že tako odlični in uigrani koncertni ekipi v postavi: MURAT & JOSE, DJ FU, SEMO

Murat & Jose bosta v Ljubljani prvič v celoti predstavila svoj album, deloma ob spremljavi banda, popolnoma v živo.

Edo Maajka

EDO MAAJKA je rojen leta 1978 v Brčkem (BIH). Obožuje ribarjenje in zabavo, šport, dobro glasbo ter dobro hrano in pijačo.

Njegovo življenje se verjetno ne bi nikoli prepletlo z našim, če ne bi tistega nesrecnega 4. 5. 1992 njegov kraj zajela vojna in je moral Maajka zapustiti Brčko. Na kamionu, obkrožen z mnogimi drugimi, ki so poskušali poiskati pot iz vojnega pekla, se je najprej ustavil v Prevlaki, nato pa nadaljeval pot do Zagreba, kjer našel svoj prostor pod soncem. Pravi: "V Zagreb sem prišel pred devetimi leti in ga imam za svoje mesto. Imam "purgerski" naglas, ljubim Dinamo. Bil sem tu, ko se je menjala vlada, ko je Dinamo "nažgal" Partizan 5:0, ko je umrl Njofra...Tu sem prvič sexal, se prvič napil, prvič repal...."

Maajka se je kasneje vseeno vrnil v Bosno in študiral strojništvo in kriminalistiko. V času bivanja v Tuzli, je postal član hard core skupine Discord (kasneje DEFENCE - OBRANA). Njihov single "Obrana 99" je postal hit leta na radiu Hit iz Brčkega.

Edova prava ljubezen je definitivno hip hop in z lahkoto piše tekste, ki jih najprej promovira na radijski postaji "Kameleon" v hiphop oddaji "FM JAM". Ta oddaja okoli sebe zbira mlade, neafirmirane glasbene umetnike, ki skupaj delujejo pod imenom "Disciplinska komisija", katere član je tudi Edo.

Po dveh letih je Edo zaradi finančnih težav prenehal s študijem in se vrnil v Zagreb, kjer skupaj s Shotom iz skupine Elemental kmalu posnameta komad "Minimalni rizik", že čez dober mesec pa skladbo "Mahir i Alma".
Skladbe prvič zavrtijo v oddaji Blackout (Radio 101) in odziv je izredno dober. Komad "Mahir i Alma" postane po izboru poslušalcev tudi hit leta na radiu "Kameleon".

Edov talent so kmalu odkrile tudi glasbene založbe in Edo Maajka se je odločil za Menart, ki mu v letu 2002 izda prvi studijski album "Slušaj Mater". Glasbeni producenti na albumu so Dash, Koolade in Shot in popolnoma jasno je, kdo bo krojil nadaljnjo hrvaško in bosansko hip hop sceno.

Edo Maajka bo 6. decembra v Sloveniji nastopil prvič in predstavil svoj album ob spremljavi banda, popolnoma v živo.

vstop: 2200 / 1800 rdyo_ip
po koncertu sledi after party: DJ FU / DJ K'POW (rdyo)