v rubriki dogodki:
.. / / / 14.10.2004

LeeLooJamais promovirajo Nextasy

Skupina Leeloojamais, ki je 27. septembra izdala novi album pri založbi Dallas records, se pripravlja na dva koncerta, v Ljubljani in Mariboru. Prvi koncert bo v sredo 20.10. v Ljubljanskem BOFu. Drugi pa dan kasneje, 21.10., v mariborskem BOFu. Začetek obeh koncertov bo ob 21.00. Na koncertih bo skupina Leeloojamais predstavila skladbe z novega albuma Nextasy.

Nextasy vsebuje, vključno s prvim hitom Ne zameri mi, 12 novih skladb. Večino le-teh je skupina napisala sama, pri dveh skladbah pa sta sodelovala tudi znani nizozemski producent in songwriter John Keys, ter mlada raperja Sage in Lord Lefty iz Amsterdama, s katerimi Lovro Ravbar, saksofonist in ko-producent Leeloojamais, že dolgo časa sodeluje pri zelo uspešni R&B skupini Tasha's World.

Nextasy privlači s sodobnim R&B-jem, s kančkom funka in pridihom soula sedemdesetih let. Leeloojamais je ustvarila izjemno sexy in razburljivo zbirko pretežno plesnih skladb, nekaj le-teh je v angleškem jeziku.

Pevka Lara Šiljevinac s svojim izzivalnim glasom izvrstno dopolnjuje vročo atmosfero, ki jo člani banda (bobni - Ivo Rimc, klaviature - Rok Lopatič, saksofon - Lovro Ravbar, bas - Matej Hotko) kreirajo s pomočjo raznih domačih in tujih glasbenikov. Nekateri od teh bodo gostovali tudi na napovedanih koncertih. Med temi tudi Lord Lefty (s pevko Laro S. na priloženi fotografiji Mirana Juršiča), ki smo ga prej že videli na prireditvi Miss Slovenije in ki nastopa tudi v videospotu Ne zameri mi.

Za LeeLooJamais in Dalla

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

LeeLooJamais (Lara in Lord Lefty) - thumbnail

LeeLooJamais (Lara in Lord Lefty)