v rubriki dogodki:
.. / / / 28.04.2014 12:25

Na trip v Križanke s Queens Of The Stone Age

9. junija 2014 si zvijte enega in zavijte v ljubljanske Križanke, kamor vas na en hud glasbeni trip po 10. letih ponovno vabijo kalifornijski zadetki Queens Of The Stone Age.

Zasedba, ki je pomagala utemeljiti stoner rock kot žanr v svetovni zavesti in pop kulturi, se bo pri nas ustavila v sklopu promocije aktualnega, leta 2013 izdanega albuma... Like Clockwork, ki pa je prav letos tudi nominiran za grammyja za najboljši rock album, skladba My God Is The Sun z njega pa za najboljšo rock izvedbo.

Banda je nastala iz prahu na pogorišču legendarnih Kyuss in jo pomešano s kalifornijskim peskom veter že 18 let prenaša po vseh kotičkih razgretega planeta. Kot taka je z menjavo članov (med njimi se je za trenutek znašel tudi bivši Nirvanin bobnar in vodja skupine Foo Fighters, Dave Grohl) vedno rahlo spreminjala svoje agregatno stanje, sproti pa tudi pobirala nove elemente, ki so hitro našli mesto v njeni vedno razsuti, a osredotočeni glasbeni izraznosti. Prah si in v prah se povrneš – oziroma, kot jih je slikovito opisal Anthony Bourdain, gurmanski popotnik in zvezda televizijskega kanala 24 Kitchen, za katerega oddajo No Reservations je Josh Homme spesnil tudi naslovno melodijo: »Naj bo ta izmaličeni stvor, ki se je leta 1996 prihulil iz presvetljene kalifornijske pustinje, še tako nenavaden in grozljiv, je očitno še vedno z nami. Živi. Diha. Ni ga mogoče ustaviti.«

Pridite, se dematerializirajte in se prepustite, da vas njihov veter vzdigne, premeša in razsuje preko meja razsodnega uma.

Vstopnice

35€ v predprodaji (Eventim)

Jernej Vrečar - avatar

Jernej Vrečar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Queens of the Stone Age - thumbnail

Queens of the Stone Age