v rubriki dogodki:
.. / / / 26.10.2009 15:31

Absu in metal druščina v Gala Hali

V Slovenijo, točneje v ljubljansko Gala Halo se v torek, 27. oktobra, prvič po dvanajstih letih vračajo ameriški prvaki okultnega magičnega metala Absu iz Texasa! Legendarna zasedba je nastala daleč v letu 1990 in po podpisu z francosko Osmose založbo nanizala 4 albume visoko kvalitetnega in tehničnega metala, ki se prepleta nekje med ameriškim speed metalom v slogu zgodnjih Slayer in jeznim in hitrim black metalom začinjenim z progresivnimi vložki značilnimi za rock iz 70ih.

Rezultat vsega tega pa je popolnoma izviren slog, ki ga premorejo le Absu. Kot, da vse to ni dovolj, za še večjo unikatnost skupine poskrbi vodja Proscriptor, ki poleg tega, da je eden izmed najboljših bobnarjev v metalu sploh, ima vlogo vokalista. Obe vlogi istočasno opravlja tudi v živo, kjer se Absu še enkrat izkažejo za prvake v svojem poslu. Naj omenimo, da je to sploh prva turneja oziroma kakršnokoli pojavljanje v živo skupine po osmih letih. Gre torej za enkratno izkušnjo, ki jo ne gre zamuditi.
Skupino bojo na turneji spremljali tudi norveški Pantheon I. Gre za nekoliko drugačno black metal skupino, ki se od drugih razlikuje že potem, da v svoji glasbi poleg standardnih inštrumentov uporabljajo tudi čelo. V Ljubljano bodo iz Avstralije prileteli tudi Razor Of Occam, ki prisegajo na temačnejši thrash metal in ameriški sludge metalci Zoroaster.

za Dirty Skunks

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat