v rubriki dogodki:
.. / / / 23.04.2005

Neočekivana sila na Vrhniki

V petek, 29.4., bo Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar v spremstvu DJ N'toka, nastopila v klubu Zakon na Vrhniki.

Neformalna skupina beograjskih glasbenikov je kariero začela z improvizacijskimi nastopi po beograjskih klubih. Skozi čas se je bend preoblikoval v prvorazredno klubsko atrakcijo, s tem, da je prvobitni zvok počasnih Beatles loop-ov, izvedenih na pravem labirintu kitarskih pedal, soroden Frippertronics idejam, zamenjal zvok, ki spominja na Jeffa Millsa v rock izvedbi, vsak njihov novi album pa seveda prinaša vedno nova presenečenja. Sila pri svojih nastopih uporablja tudi podporo DJ-ev, tako, da se koncert pretvarja v celonočno dogajanje, kjer se igranje in DJ seti izmenjavajo, preklapljajo in prelivajo eni v druge brez vidnih premorov. Vsak njihov nastop je tako drugačen od že videnih.
Neočekivana sila... v svoji nepredvidljivosti sublimira psihadelijo beat generacije, vendar tudi vseh drugih generacij, saj jo dopolnjujejo z elementi trip-hopa, dancea, duba in break-beata, od že davno mutiranega rocka pa so obdržali najvažnejše: energijo, razkošje in nemir.
Super skupino Sila sestavljajo Zlatko Veljovic na bas kitari, ki je svoj cas nastopal z Darkom Džembasovim, kitarist Vladimir Džordzević, ex Klajberi, bobnar Jarbolov, Nemanja Aćimović, Oliver Nektarijević, sicer bolj poznan kot pevec zasedbe Kanda, Kodža i Nebojša, Boris Mladenović, sempler, ton in efekti (če že omenjamo vzporednice z Darkwood dub, lahko dodamo, da v zadnjem polletju tudi njim mesa in dopolnjuje zvok na koncertih) in na koncu se gonilna sila Sile, Goran Orge Nikolić na kitari, ex Nosorog. V tej postavi so leta 2002 pri prav tako kultni beograjski založbi B92 Music objavili album Sunca, pod katerega se je kot producent podpisal stari maček Koja (Disciplina Kičme).

 - thumbnail