v rubriki dogodki:
.. / / / 03.02.2003

Nered i Stoka v K4

Nered i Stoka spektakularni lopovski hip-hop dvojec najavlja šokanten nastop v ljubljanskem Klubu K4, ki mu obljubljajo popolni kaos. Črejad iz Zagreba je znana po spektakularnih nevarnih nastopih in sranju, ki ga izvaja "ako se jih pali" ... Fantje si znajo razbijati pivske flaše na glavi. To stoično pokomentirajo: "Publiku treba iznanaditi'." V 4ki ju bomo videli v soboto 8.2.

Rapperski tandem Marko Lasić - Nered in Marin Ivanović - Stoka je vez brez dlake na jeziku. Nista pozerja, ki bi se furala na 2paca, ne vzklikata "Yo!" in redko pojeta o romantični ljubezni ... Jezik njunih pesmi je nekulturen, brez cenzure, album se reklamira s sloganom "samo uz savjet roditelja". Album prvenec Spremni za rat je izšel pri založbi Kondorcomma.

Takoj po izidu je "ušao u legendu". Nastal je po vzorih ameriške scene kot so Onyx in MOP. Primer verbalne umetnosti s frazami, ki so postale že legendarne: "no no no dečko, moraš biti fin / nemoj nikada na suho, prvo stavi vazelin".

Besedila spremlja underground zvok debelih basov, močnih bobnov in pridušenih, globokih loopov. Kljub grdim imenom, nevzgojnemu obnašanju in nelepim besedam pa sta fanta pridna študenta.

DJ Excel, njun spremljevalni didžej, je eden od vrhunskih hrvaških hip-hop didžejev, organizator različnih klubskih eventov...

Main road:
Nered i Stoka
DJ Excel

Backstreet:
Ninja
Supastar

Na malem floru naše najmočnejše "okrepljenje" Ninja in Supastar.
Vstop: študentje/dijaki/ z letakom 1400 SIT, ostali 1600 SIT

K4 pre

Nered i Stoka - thumbnail

Nered i Stoka