v rubriki dogodki:
.. / / / 23.01.2001

Goriški hardcore v Ljubljani

Društvo KAPA prireja prvo veselico tega leta. Za otvoritev novega tisočletja smo v goste povabili goriške bende s emo / hardcore prizvokom: Entreat., Low Punch, Krik Disneylanda in All For Nothing v Gali Hali na Metelkovi (2.2.2001).

ENTREAT. so nastali konec leta 1997 z združitvijo nekaterih manj poznanih goriških skupin. Od takrat se fantje počasi, toda vztrajno, prebijajo v ospredje. Začeli so kot klasičen metaliziran HC bend, sčasoma pa so svoj zvok obogatili s številnimi vplivi, tako da jih je dandanes težko uvrstiti v predalčke. Krasi jih metalska melodičnost kakšnih In Flames, strast in energija Catharsis in tipičen kričeči goriški pridih, ki pride do izraza predvsem pri njihovih odličnih nastopih v živo...

Entreat. se lahko pohvalijo z razprodano samoizdano demo kaseto, pojavili so se na CD-ju CITY OF? s še tremi goriško/ajdovskimi bendi (13. brat / Choose Life Records), septembra 2000 so dočakali vinilno 7" ploščo (Choose Life Records), v februarju 2001 pa pričakujejo izid njihove CD plošče z naslovom Shaded na Choose Life Records. Fantje imajo za seboj številne koncerte, saj imajo poleg kaljenja po ostalih bendih, okoli 60 skupnih koncertov. Lansko jesen so bili na turneji po Evropi z Man In The Shadow, februarja pa jih čaka ponovna evropska turneja z Low Punch (Nemčija, Avstrija, Češka?.).

Ajdovski LOW PUNCH so stopili na svojo skupno pot leta 1997 in si v tem času zagotovili kultno mesto v punk/HC krogih na Vipavskem. Od začetka vztrajajo pri preprostem naspidiranem old school HC, ki so ga razvili skoraj do popolnosti in najbrž v tem glasbenem žanru v Sloveniji nimajo prave konkurence. Prepletanje na trenutke neverjetne hitrosti in poskočih ritmov, povezujejo z melodičnimi kitarami in besnimi vokali, kar daje odlično kombinacijo, ki še najbolj spominja na švedske old school HC bende kot so npr. Section 8 ali Outlast.

Močan pečat skupini daje nastrojenost proti "dobrotam" sodobne družbe - kapitalizmu, religiji, odtujenosti? Low Punch so do sedaj izdali demo kaseto v samozaložbi, ki jo je narod takoj razgrabil, pojavili so se tudi na CD kompilaciji s štirimi bendi CITY OF? (13. brat / Choose Life Records), decembra 2000 pa so izdali tudi odličen samostojen CD z naslovom Act? Revolt? Live? na goriški založbi Choose Life Records?.. Fantje imajo tudi dovolj koncertnih izkušenj, saj so odigrali že preko 50 koncertov. Konec februarja se skupaj z Entreat. odpravljajo na 10-dnevno turnejo po Evropi (Avstrija, Nemčija, Češka, ...), poleti pa se jim obeta tudi daljša enomesečna turneja po celotni Evropi.

Vrtojbenski trio KRIK DISNEYLANDA nam servira hiter in surov brezkompromisen punk, brez nepotrebnih olepšav in pretirane prijaznosti. Realnost je kruta in surova, kot je tudi njihov zvok. Vsakršno nakladanje je pri tem odveč.

Fantje so do sedaj izdali split 7" s švicarskimi Hellboozers na Plodna Glava Records, za seboj pa imajo predvsem ogromno koncertov, ter dve evropski turneji (enkrat skupaj z Elvis Jackson).

ALL FOR NOTHING veljajo na goriškem za že kar star bend, čeprav zaradi številnih težav s postavo niso prav veliko koncertirali. Sedaj pa izgleda, da so se fantje končno našli in zasedli mesto, ki jim pripada. Odlikuje jih predvsem izredna uigranost in prepletanje različnih stilov glasbe ... od metala preko HC-ja do ambientalnih prvin, saj svoj že tako poln zvok dopolnjujejo z dvema dijiridujema. Na trenutke spominjajo na švedske zvezde Refused.

Čeprav so zaenkrat še brez glasbenih zapisov, skupino sestavljajo glasbeno preizkušeni člani, ki so se kalili v skupina kot so Man In The Shadow, Hobson's Choice, Lupus.

Za društvo Kapa

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.