v rubriki dogodki:
.. / / / 24.07.2000

New Millenium Night v Celju

19. avgusta zvrstilo kar nekaj uveljavljenih imen elektronske kulture.

Claude Young
"S svojim kreativnim pristopom dosega nove interpretacije originalnega zvoka. S hitrimi premiki, natančnimi potezami, specialnimi tehnikami iz seta plošč naredi lastni individualni zvočni kolaž." Še ne tridesetletni Cloude Young je eden najbolj inovativnih svetovnih didžejev in producentov. Poznan je po svoji zabavni vizualni pojavnosti ter vznemirljivih setih, ki širijo meje elektronske glasbe.
Prvič se je z gramofoni srečal na radiu Whyt, kjer je delal, hkrati pa se je v dolgih nočeh iz radijskih gramofonov naučil tudi miksanja. Danes je svetovno priznani producent, z zbirko več kot 40 lastnih izdaj na založba D-Jax, Hardwax, Slam, Soma, idr. ter na lastnih Utensil in Frictional. Njegova prostoročna in predana tehnika miksanja, ki variira med scretchanjem hard techna do lahnega priokusa housea, ga je pripeljala v številne klube po svetu, nenazadnje tudi na New Millenium Night v Celje.

Trevor Rockliffe
Strast do mejnih glasbenih zvrsti je Rockliffa v elektroniko pripeljala že v sredini osemdesetih. Leta 89 je bil njegov trud nagrajen z rezidenco v klubu Troll, kmalu nato pa je svojo techno publiko vzgajal na večerih Trade in Garage. Njegova spretnost miksanja dveh plošč hkrati ga je kmalu naredila za svetovnega didžeja. Bil je tudi prvi DJ, ki ga je Carl Cox leta '93 ob ustanovitvi svoje agencije Ultimate Music Management, vzel pod svoje okrilje, pri Coxovi založbi pa je kasneje tudi izdajal.

Brenda Russell
BR je v Sloveniji gostovala že večkrat in se s tem priljubila publiki. Je uveljavljena svetovna DJ-ka in producentka, hkrati pa tudi ena izmed redkih ljudi, ki poleg stalnih gostovanj po svetu in dni v studiu počne še precej drugih stvari, povezanih z glasbo in razvojem techno kulture, ki je v Londonu precej zapostavljena, izrinjena v manjše klube in redke večere. Leta 94 se je pridružila založbi Phuture Trax, pri kateri je bila odgovorna za klubske in radijske promocije techno glasbe, med drugim tudi za Coxovo kompilacijo Fact 1, ki se je prodala v več kot 100 000 izvodih. Kasneje je delala še za druge založbe, leta '97 pa je postala samostojna svetovalka. Danes medijsko promovira tudi Coxov londonski klub Ultimatum, piše recenzije in članke za angleški klubski revijalni tisk, pred kratkim pa je ustanovila tudi lastno založbo On Test.

Stefano Noferini
Prva asociacija na SN je projekt Van ter progressive techno zvok. Vendar temu danes ni več tako. Noferini se je odločil svojo nadaljnjo kariero izgraditi s house glasbo, ki jo, kot pravi sam, ljubi že od nekdaj. Njegov najnovejši projekt je založba Loud Beat, Noferini pa je tudi lastnik založb Sound Four in Italian Comunication. Na radiu Italia Network vodi lastno oddajo Van, hkrati pa je tudi edini italijanski izvajalec elektronske glasbe, ki je nastopil na Love Parade-u v Berlinu.

Na prireditvi bodo nastopili še drugi DJ-ji. Omenimo naj še, da bodo avtobusni prevozi organizirani iz Ljubljane, Maribora, Kranja in Kopra, vstopnice in več informacij pa lahko dobite na spletni strani www.spacevents.com!

Dogajanje pa bo popestreno s Space paintingom, laser šovom in Penthouse dekleti ... Vstopnina pred polnočjo bo 3.000,00 SIT, po polnoči pa 3.500,00 SIT. Vabljeni!

Za Media Group

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.