v rubriki dogodki:
.. / / / 04.02.2011 13:00

Nick Cave in Grinderman na festivalu Exit 2011

Power bend Nicka CaveaGrinderman, ki je lani izdal svoj drugi album, letos nastopa na Petrovaradinski trdnjavi, v sklopu festivala Exit. Surova energija Bad Seedsov v novi preobleki bo navdušila vse, ki cenijo dober rock’n’roll žur. Ljubitelje Dance Arene pa bo razveselila novica o nastopu treh DJ zvezdnikov. Iz Nizozemske prideta Fedde Le Grand in Joris Voorn, iz Francije pa Joachim Garraud.

Ko je Grinderman leta 2007 objavil svoj glasbeni prvenec, so se vsi strinjali: to je še bolj „nesramna“ in bolj surova rock’n’roll verzija Nicka Cavea in Bad Seedsov. Bend, osnovan na jedru že prej priznane in oboževane skupine, je nastal iz želje, da se glasbeniki v novi preobleki vrnejo k svojim glasbenim koreninam. V Nicku Caveu se je prebudil prvinski nagon surove ekspresivnosti in energije – klavir je zamenjal s kitaro in predstavil bolj “oster” zvok – mešanico bluesa, punka in garažnega rocka. Konec prejšnjega leta je bend izdal novi album – Grinderman 2, ki ga je Guardian ocenil kot mešanico hororja in črnega humorja z dodatkom glasbene zlobe.

Surovo energijo imajo prav tako radi ljubitelji Dance Arene, za katere bo na festivalu Exit pripravljen paket dobrih bitov, ki prihajajo iz Nizozemske in Francije. Lastnik hita Put Your Hands Up – DJ Fedde Le Grand, je zvezdnik, ki že leta trese dvorane po Evropi in izven nje. Iz Nizozemske prihaja tudi Joris Voorn, ki je leta 2003 osvojil nagrado za najboljši talent na nizozemskih DJ nagradah. Njegova popularnost je eksplodirala leta 2009 s hitom Sweep The Floor, ki je bil nemudoma razglašen za himno Ibize.

Kralj Space Invadersov, najboljši prijatelj Davida Guette in boter pariške Technoparade - Joachim Garraud je francoski DJ in producent, njegova uspešna kariera pa traja že dvajset let! V svojem glasbenem studiu je sodeloval z glasbenimi velikani, kot so Jean-Michel Jarre, Deep Dish, David Bowie, OMD, Kylie Minogue, Mylene Farmer, Cassius, Ceronne, Moby... Njegov audio-vizualni šov Invasions, s katerim prihaja v Novi Sad, je postal njegov zaščitni znak in prepričani smo, da bo osvojil tudi tiste malce bolj hladne clubberje na Dance Areni.

Prodaja vstopnic

Za 12. festival Exit je trenutno na voljo omejeno število super ugodnih vstopnic: 4-dnevna vstopnica za festival + kamp + avtobusni prevoz = 59€! Le najhitrejši glasbeni navdušenci si svojo vstopnico za najboljši festival Jugovzhodne Evrope lahko zagotovijo le na Exitovem pooblaščenem prodajnem mestu v Ljubljani.

http://www.supratravel.si
http://www.facebook.com/exitslo

Organizatorji festivala v Novem Sadu opozarjajo, da bo končna cena vstopnice za festival in kamp junija znašala 118€, cena paketa z dodanim avtobusnim prevozom pa 177€. 4-dnevno unikatno festivalsko vzdušje in nastope številnih svetovnih glasbenih zvezd si najbolj zvesti obiskovalci lahko omislijo že za ceno dveh povprečnih koncertov.

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Grinderman - thumbnail

Grinderman