v rubriki dogodki:
.. / / / 09.06.2009 09:18

Peti Njoki Summer Festival 2009

Konec junija, natančneje 19. in 20. junija, se Ajdovščini ponovno obeta živahno glasbeno, športno in družabno dogajanje, saj se na sceno že peto leto zapored vrača Njoki Summer Festival 2009. Festival je v zadnjih štirih letih pridobil sloves prireditve, ki ne skrbi samo za glasbene užitke svojih obiskovalcev, temveč tudi za športne navdušence, kulinarične užitkarje in predvsem mladine, ki se zna zabavati.

Tudi letos se bo festival z mednarodno udeležbo odvijal na prizorišču ajdovske Police, ob letnem kopališču in kampingu, kjer se bodo v petek, 19. junija, zvrstile skupine: The Go! Team (Uk), The Toasters (Usa), New Riot (Uk, ex-Fandangle), Dubioza Kolketiv (Bih), KOH (Cro), Njoki Orkestra in VJ Omis. V soboto, 20. junija bodo na sporedu Elvis Jackson (Slo), Nervous Stompin' (Slo), Elabanda (Slo), Carina (Slo), BRO (Slo), Mi Familia (Mex-Slo), Real Life Version (Slo) in King Shango Soundsystem (Cro).

Poleg pestrega glasbenega dogajanja pa se lahko obiskovalci tudi letos nadejajo živahnega obfestivalskega dogajanja. Glavna novost in zanimivost letošnjih Njokov bo zagotovo mednarodni turnir v Lacrossu. Čeprav je v Sloveniji ta šport še dokaj mlad,ima v ZDA (od koder prihaja) večstoletno tradicijo in v zadnjih letih njegova popularnost narašča tudi v Evropi. Tako se bodo turnirja Njoki Summer Festival udeležile ekipe iz kar 5 držav: Anglije, Škotske, Walesa, Avstrije in seveda Slovenije.

Že po tradiciji na festivalu ne bodo manjkali njoki (tisti kulinarični), Njoki »Čebelica« skoki, jam, grafiti in dance sessioni, koncerti ob bazenu, turnir v badmintonu in odbojki na mivki, briškuljada, DJ pool act, foto natečaj, Njoki shopping, chill out area in še marsikaj.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Festivlaki plakat - thumbnail

Festivlaki plakat