v rubriki dogodki:
.. / / / 27.03.2002

Glasbene nagrade Studia City - Bumerang 2002

Bratje in sestre, leto je naokrog, in če je Bumerang kaj prida, se po vsakem dobrem metu znova vrne na mesto zločina. Če smo natančni, je lokacijo v klubu K4, kjer je podelitev glasbenih nagrad Studia City potekala lani, zgrešil za cel kilometer. A mogoče je hotel le nazorno pokazati, da je bivši Kino Šiška idealen prostor, v katerem bi prestolnica končno lahko dobila srednje veliko koncertno dvorano (kar je bržkone tudi v kulturnem interesu mesta Ljubljana in njegovih oblasti).

Kompilacija, glasbena priloga Studia City, pod katero so Bumerangi vedrili tako prvič kot drugič, je z decembrom 2001 sicer prenehala spremljati domače in tuje glasbeno dogajanje. Ker pa se glasbene nagrade podeljujejo za nazaj in ker Bumerang postaja že tradicionalna prireditev, bo tudi letošnja podelitev (tretja po vrsti) potekala pod okriljem Studia City - naslednje leto pa si že lahko obetamo spremembe.

Žirija v sestavi Miroslav Akrapovič (Studio City), Aldo Ivančić (glasbenik, producent, lanskoletni dobitnik Bumerangove nagrade za "življenjsko" delo Opus 2001), Matjaž Manček (Radio Študent) in Igor Vidmar (Škuc ROPOT) bo pod drobnogled vzela lanskoletno domačo glasbeno bero. Bumerang je še vedno drugačna (alternativna) in netipična glasbena nagrada, usmerjena k tistim izvajalcem, ki tako ali drugače izstopajo iz slovenskega povprečja.

Bumeranga ne zanima, ali gre za rock, pop, etno, punk, hip hop, elektroniko, televizijsko alternativo ali klubsko podzemlje; namen Bumeranga je, da "doleti" tiste izvajalce, ki pomenijo presežek aktualne domače produkcije.

Glasbena nagrada BUMERANG 2002 se podeli za naslednje kategorije:

Up 2002 - nagrada za novinca leta, ki je s svojim delom opozoril nase in obeta tudi v prihodnje

Prodor 2002 - nagrada za prodor leta

Vžig 2002 - nagrada za najboljšega koncertnega izvajalca

Inovacija 2002 - nagrada za najbolj inovativnega izvajalca

Vizualizacija 2002 - nagrada avtorju videospota ali katere izmed drugih oblik vizualne prezentacije

Bend 2002 - nagrada za izvajalca, ki je v preteklem letu na najbolj uspešen način združeval raznotere oblike svoje glasbene podobe (plošča, nastopi v živo, videospoti ...)

Opus 2002 - nagrada za "življenjsko" delo

---

Prireditev Bumerang 2002 bo potekala v četrtek, 18. 4. z začetkom ob 20. uri, v nič kaj bleščavem Kinu Šiška. Vodil in povezoval jo bo znanec s televizijskih ekranov Miha Šalehar, od katerega si zanesljivo ni obetati suhoparno odigrane voditeljske vloge.

Bumerange bodo s krajšimi nastopi v živo popestrili še velenjska hiphop brblja 6 Pack Čukur, njegovi udarni someščani Wreck v klasični rock postavi, skupina Katalena, ki na sodoben način nadgrajuje slovensko ljudsko glasbo in - Siddharta.

VSTOP PROST!Celotno prireditev bo snemala RTV Slovenija. BUMERANG 2002 pa bo že čez dva dni - v soboto, 20. 4. - na ogled v oddaji SOBOTNA NOČ na nacionalni televiziji.

Oglejte si letošnje nominirance

Za Bumerange, Studio City in Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.