v rubriki dogodki:
.. / / / 20.06.2004

Exit 04 - do 1. do 4. julija

Gradbena dela na Petrovaradinski trdnjavi potekajo po planu. Delavci pripravljajo okoli dvajset prireditvenih odrov za najboljše poletne zabave. Glavna dela se že končujejo. Konstrukcija za največji in najboljši oder vseh časov - Energies DJ Arena je že pripravljen. Ogromen oder, velik tisoč kvadratnih metrov, 10 metrov visok, stoji prav tam kot dve leti nazaj, poleg tunela. Največji DJ oder v Evropi se razprostira na 6.500 kvadratnih metrih in lahko sprejme okoli 20.000 ljudi ...

Vsi odri in ostali objekti na Petrovaradinski trdnjavi so zgrajeni iz montažne konstrukcije. Zaradi UNESCO-ve zaščite Trdnjave, mora biti celotna konstrukcija narejena po pravilih, omejena in v vseh pogledih nemoteča za Trdnjavo. Vsa dela nadzoruje Inštitut za zaščito kulturne dediščine, ki prav tako sodeluje pri pripravi samih projektov in hkrati opravlja tudi svetovalno nalogo. Stavbe so prilagojene podlagi in v nobenem primeru ne ogrožajo naravnega stanja Trdnjave.
Stara Trdnjava, zgrajena za vojaške namene, ne bo oškodovana zaradi hrupa in velikega števila obiskovalcev.

Nameščanje zaščitne ograje je že skoraj pri koncu, stopnice, tribune in nekaj manjših odrov je že postavljenih. Delavci delajo z veliko zagnanostjo, edine težave povzroča le slabo vreme. Zaenkrat poteka vse po planu. Ko bo vse postavljeno in zavarovano, pridejo na vrsto še ozvočenje in scena, vse skupaj bo pričaralo barvito, odlično vizualno podobo največjega poletnega festivala EXIT 04.

Exit 04 - thumbnail

Exit 04