v rubriki dogodki:
.. / / / 20.03.2014 12:28

Odpira se nov stand-up klub - 10ka

V Ljubljani se bo 1. aprila odprl nov stand-up klub 10ka. In ne, to ni šala! Na "dan norcev" smeha na Miklošičevi ulici 28 zagotovo ne bo manjkalo. Klub 10ka se bo nahajal v prostorih Plesnega centra Jenko in bo trenutno ponujal po 2 predstavi na teden.

Idejni oče kluba je Andrej Težak – Tešky, ki že nekaj let soupravlja podoben lokal na Hrvaškem.

Studio smijeha je priljubljeno zbrališče ljubiteljev stand-upa v Zagrebu, ki ponuja predstave šest dni v tednu. Mi bomo za začetek ponujali po dve. Ob torkih bodo nastopali komiki z novimi šalami - žepu prijazna vstopnina v višini 3 evre pa bo vključevala konzumacijo. Petki so namenjeni najboljšemu, kar ponujata domača in regionalna scena, občasno pa bomo gostili tudi angleško govoreče komike. Vsebinsko bodo to "one man showi", tematski večeri, kar tako "best off" večeri. Vstopnina v višini 10 in 15 evrov bo vključevala tudi razna presenečenja. Poleg stand-upa bomo občasno izvedli tudi kak večere improvizacije.

Jonas Žnidaršič je v zgodbo stand-up kluba 10ka vključen kot član Ceha za smeh - nenazadnje je tudi sam prirejal stand-up večer v svojem lokalu na Vrhniki.

Stand-up komike spremljam od začetka, pogledal sem ogromno posnetkov na internetu, preden sem se pridružil karavani tudi sam. Ko me je Tešky povabil, da se vrnem v 'svoj klub', je bilo jasno: moram biti del tega, idejno in programsko. 1. aprila bom stopil na oder za par minut skupaj z ostalimi komiki, tri dni kasneje pa ste vabljeni na moj samostojni šov. In potem bom zraven.

Na otvoritvi bo nastopil šopek domačih in regionalnih mojstrov komedije in smeha, prvi samostojni šov pa bo v petek 4. aprila gostil Jonas Žnidaršič

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Tešky in Jonas (Foto: Simon Mur) - thumbnail

Tešky in Jonas (Foto: Simon Mur)