v rubriki dogodki:
.. / / / 31.07.2003

Voodoo Glow Skulls v Ljubljani

V sredo 6. avgusta se bodo v sklopu Trnesta na odru KUDa France Prešeren predstavili ska core "veterani" Voodoo Glow Skulls. Skupino so leta 1988 ustanovili bratje Casillas in njihov dolgoletni prijatelj Jerry O'Neill. Že v letu 1990 so postali glavni na lokalni sceni v Riverside-u.

Zaradi svoje predanosti ska-ju in latinski glasbi, s katero so odraščali, so čez tri leta skupini dodali še trobila, ravno pred začetkom svoje prve turneje po svetu (ZDA, Evropa, Japonska, Mehika, Avstralija), na kateri so nastopali kot predskupina Offspringov, No Doubt, The Mighty Mighty Bosstones, The Misfits, The Reverend Horton Heat in 311 ter navdušili poslušalce.
Po prvih petih izdanih zgoščenkah (prva izdana pri Dr. Strange Records, štirje pri Epitaph Records), ki so se prodajale v velikem številu po celem svetu, so kmalu začeli dobivati podporo na komercialnih alternativnih radijih in MTVju. Na svoj zadnji album so še posebej ponosni, saj so ga producirali sami v svojem lastnem studiu. 'Steady As She Goes' simbolizira njihovo potovanje skozi leta vzponov in padcev, na prihodnost pa gledajo z optimizmom in njihovim običajnim 'sprevženim' smislom za humor. Skupina si je kot osebno misijo zbrala izpostavljanje publike tistemu, kar sami opišejo kot kalifornijska ulična glasba.
Za razliko od kupov ska/punk skupin v industriji se Voodoo Glow skulls upirajo kakršnikoli enostavni kategorizaciji, saj ni besede s katero bi lahko označili njihovo ostro urejeno kaotično glasbo. Njihova revolucionarna mešanica je več kot punk, več kot ska in vsekakor več kot miljon drugih 'core' stilov, ki obstajajo. Je preprosto hudo dobra glasba, nekaj za kar so se trdo bili vsa ta leta.

za Trnfest

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.