v rubriki dogodki:
.. / / / 22.02.2005

Olivija v Škofji Loki

Glasbeni kolektiv Olivija, ki bo v torek, 1. marca, ob 20.30 uri nastopil v Kristalni dvorani na Mestnenm trgu v Škofji Loki, je izbor mlade generacije glasbenikov, ki se je odločila narediti v glasbi nekaj svežega, kakovostnega, a vseeno všečnega širšemu občinstvu.

Njihova glasba ni žanrsko opredeljena, ampak se neobremenjeno sprehaja od akustičnega etna, popa, rocka, funka, jazza, punka pa vse do drzne urbane interpretacije narodnozabavne glasbe. Spretno niha med popom in artom, odlikujejo jo poslušljivost, dinamičnost, iskrenost, nevsiljivost, odprtost, širok zvočni spekter, virtuoznost in glasbena razgledanost vseh Olivijinih članov.
Zgodovina skupine sega v leto 2002, premierno pa je Olivija, kakršno spoznavate danes, nastopila 25. julija 2004 na Titovem trgu v Kopru, kjer je zaključila Rumeno noč skupaj z Vladom Kreslinom. Čeprav je bila njihova avtorska glasba tedaj predstavljena prvič, je pri večtisočglavem koprskem poslušalstvu doživela izjemno dober sprejem. Nato se je zvrstila kopica odlično sprejetih koncertov na Trnfestu 2004, festivalu Kreart 2004, Slovenskem knjižnem sejmu 2004, poletnem festivalu Nova Gorica, v ljubljanskem klubu Orto bar in na drugih prizoriščih v Ljubljani ter drugod po Sloveniji.
Konec leta 2004 je izšla njihova prva plošča Med moškim in žensko. Na njej je 11 skladb: Kadar sva sama, Ledena, Imaosan prekrasansan, Najini gozdovi, Black buda, Vagus, Maj, Nimam več, Špelina pesem, NY - Paris in Spet je večer. Avtor glasbe in besedil je Gal Gjurin.

Olivija - thumbnail

Olivija