v rubriki dogodki:
.. / / / 30.03.2015 14:19

Pank scena bo znova udarila

Pink Panker, Harry, Drek u pest, Paraziti p.13 in Strgane pazduhe v aprilu in maju 2015 začnejo čez slovensko koncertno sceno graditi transverzalo pank dogodkov.

V zadnjem času se je pri kritikih sistema, družbe in časa nabralo kar nekaj materiala. Slovenska pank transverzala nas bo osvestila o marsičem, predvsem pa nam ponudila 6 udarno angažiranih punk dogodkov.

Pet bendov je samoiniciativno poskrbelo za krovno organizacijo, privlačno medijsko podobo in špile v štirih regijah. Vsak od njih se je zavezal k organizaciji dogodka v svojem okraju, da pa bo pank scena zares močna, bodo na vsak dogodek povabili še ene lokalne pankerje. Kmalu se bodo po domovini plazila znana in številčna imena iz vrst neuklonljivega žanra.

Transverzala bo speljana čez Kranj, Ljubljano, Kočevje, Ajdovščino, Trbovlje in Maribor. S projektom se želijo bendi znotraj žanra bolj povezati in publiki sistematično ponuditi serijo kvalitetnih koncertov, predvsem pa aktivirati sceno. V dolgoročnem planu imajo že nadgradnjo transverzale, a najprej nas čakajo prvi udarci.

Prvi koncertni udarec pripravljajo 4. aprila v Trainstation Kranj.

Pankrali bodo

  • Drek u pest
  • Harry
  • Strgane Pazduhe
  • Pink Panker
  • Paraziti p.13

pAnkirnina = 3 €

Obiskovalce na vhodu čaka tudi žig z logotom projekta – potrdilo, da podpirajo samoiniciativnost in čist hude pank dogodke! Vi pa boste to dokazali s krajšim ali daljšim prispevkom!

Zemljevid dogodkov si lahko ogledate tukaj.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Slovenska pank transverzala - thumbnail

Slovenska pank transverzala