v rubriki dogodki:
.. / / / 09.04.2003

Kill Yourself in The Wow v MKNŽ

V soboto 19. marca se bo v ilirskobistriškem klubu MKNŽ zgodil koncert dveh britanskih skupin in sicer Kill Yoursef ter The Wow. Kill Yourself začnejo vaditi skupaj v jeseni 2001. Prvotna in trenutna postava so Giles Bailey (kitara/vokal), Andrew D.R Abbott (bas) in James Islip (bobni).

Za seboj imajo že tri U.K. turneje, izdali so dva split 7' in 10' za svojo založbo Obscene Baby Auction Records. V kratkem bo še izdan split 7' z bendom Early Humans (ZDA), ravnokar pa je ugledal luč sveta EP The Soft Touch Of Man v samozaložbi. Igrajo heavy rock v stilu Jesus Lizard in Shellac. V lanskem letu so odigrali preko 50 koncertov z uglednimi artisti kot so Oxes, Flamingo Massacres, Bilge Pump, the National in John Holmes.

The Wow so rock trio: Doog (bobni), Ben (bas) in Richard (kitara/vokal). Njihovi začetki segajo v leto 2000, vplivi nanje zelo variirajo, glasbo pa vmestijo nekje med bendi kot so Braid, Don Cabballero in Rush. Omeniti velja, da je bil Doog s prejšnjim bendom Future Adventures na turneji skupaj z At the Drive In ter Get Up Kids. Richardova prejšnja skupina pa kot podporni bend Sonic Youth. The Wow sami so si do sedaj delili oder z različnimi skupinami kot Appleseed Cast, The Owls in Fugazi. Pri Hermit Records (Home of Imbalance & The Propagumbhi) je pred kratkem izšel EP "Come here", komad "Necromancer" pa so uvrstili na 10" kompilacijo pri Obscene Baby Auction Records. Več na www.obscenebabyauction.tk.

Na spletni strani MKNŽ-ja najdete dva mp3-ja skupine The Wow.
http://www2.arnes.si/~pomknz2