v rubriki dogodki:
.. / / / 27.08.2004

Parni Valjak prihajajo v Križanke

Za skupino Parni Valjak lahko zapišemo, da je legendarna. Njihova kariera traja že osemindvajset let, v te času pa so izdali več kot dvajset albumov, zadnjega Pretežno sunčano pred kratkim in prav v sklopu turneje, na kateri predstavljajo svoj zadnji studijski izdelek, se bodo ustavili tudi v Ljubljani.

Parni Valjak velika večina povezuje s pevcem Akijem Rahimovskim in kitaristom ter tekstopiscem Huseinom Hasanefendićem in če so bili v svojih začetkih rock'n'roll band, so se potem ves čas sprehajali med popom in rockom, vrhunec slave pa so zagotovo poželi s plošče Bez struje.

No, po tem silnem uspehu so Parni Valjak izdali še tri plošče, slišati pa je bilo veliko govoric, da skupina razpada. No, Parni Valjak so izdali ploščo Pretežno sunčano, ki je presenetila tako kritike kot tudi poslušalce in oboževalce, saj so se Parni Valjak vrnili k svojemu staremu, bolj rock orientiranem zvoku.

V Sloveniji jih bomo lahko videli v torek, 14.9., v Križankah, kjer so že postregli z nekaj odličnimi koncerti in upravičeno lahko pričakujemo, da bo tudi tokrat nepozabno. Torej, vabljeni...

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.