v rubriki dogodki:
.. / / / 20.04.2009 13:20

Gods and Queens in druščina v Kopru

V sredo, 22. aprila, bo koprski MKSC gostil dva odlična ameriška emo banda Gods and Queens in Drowning With Our Anchors v spremljavi norveškega epic crust dua La Casa Fantom.

Gods and Queens je trio iz Brooklyna, ki v svoji glasbi raztaplja zapuščino devedesetih v stilu Fugazi in June of ‘44, na vse to pa priliva energično emo hardcore župo, mene nekako najbolj spominjajo na razpadle Planes Mistaken for Stars. Lani konec leta so izdali LP z osmimi pesmi, ki je v ameriki izšel za Robotic Empire (pg.99, Torche, ISIS, Red Sparowes) v evropi pa za Adagio 830 (Zann, Funeral Diner). Zadeva je super in je priporočljiva tako za stare punkerje kot za odprtoglave indie rockerje nove generacije.

Drowning With Our Anchors so četvorka fantov in dekleta, prihajajo prav tako iz Amerike, glasbeno pa bi se jih dalo opisati kot križanec nežnih Yaphet Kotto melodij, strastnih Portraits of Past delov in živčnosti Policy of 3. Na turneji bodo imeli sabo še čisto svežo ploščo You Can Never Go Home Again (Adagio 830, 2009), drugače pa so izdali še 7″ in par demotov.

Američane bosta ogrevala La Casa Fantom, dva norvežana, ki preigravata svojo različico eksperimentalnega hardcorecrusta v postavi boben in bas.

Zoran Pungerčar - ATN

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat