v rubriki dogodki:
.. / / / 26.02.2004

Patetico v Menzi pri koritu

V soboto, 28. februarja 2004 se bo v Menzi pri koritu (Metelkova) zgodil nastop skupine ... Patetico! Da, koncert tiste skupine, ki izvaja Moj navihan Valentin v akciji operaterja mobilne telefonije in koncert tiste skupine, katere bootelgi so se razpasli po naši deželici, še preden je ta sploh izdala album (nekaj podobnega se je dogajalo pred nekaj leti s bootlegi Siddharte)

Zakaj jočemo ob lepih filmih, vzdihujemo ob lepih pesmih? Zakaj otožnost, melanholija, nostalgija? Zakaj hrepenenje in zakaj samota? Zakaj imamo ljudje tako radi srečne konce? Kaj neki je v nas ta snov, iz katere se plete hrepenenje? Zakaj človeka srce boli, zakaj boli, ko smo prizadeti, ko smo nesrečni?...

Kabaretni koncert Patetico je projekt, ki na inovativen način združuje glasbo in govorjeno besedo. Največji poudarek v tem projektu velja seveda izvrstni glasbi svetovno znanih glasbenih izvajalcev, kot so Bob Marley, Tom Waits, Van Morrison ter drugih, in predvsem na novo napisanih besedilih v slovenščini, ki govorijo o tem, zakaj imajo ljudje tako radi srečne konce, zakaj si vsi želimo svojega koščka sreče in zakaj je tudi žalost lahko lepa, predvsem pa na novo določajo besedo 'patetično', ki je zadnje čase dobila v naši družbi tako negativen prizvok, kot nekaj lepega in nekaj, kar že od zdavnaj obstaja, le da se nekoč umetniki tega niso tako sramovali kot dandanes.

Ideja in besedila: Rok Vilčnik (rokgre)

Vokal: Nika Perunović
Klavir: Dejan Berden
Kontrabas: Matjaž Krivec
Bobni: Ciril Sem

MENZA PRI KORITU
sobota, 28. februarja 2004
natanko ob 21. uri!!!

*** Cena vstopnice: 1.500.- tolarjev
*** Predprodaje ni! Vstopnice so na voljo od 19. ure dalje na sami lokaciji koncerta!
*** Stevilo sedezev je omejeno!
*** Koncert se zacne tocno ob napovedani uri!

Za zdruzene sile Gromke in Menze pri koritu

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Pevka skupine Patetico - Nika Perunovic (foto Damjan Svarc) - thumbnail

Pevka skupine Patetico - Nika Perunovic (foto Damjan Svarc)