v rubriki dogodki:
.. / / / 21.01.2001

DJ C1 in Valentino Kanzyani

Pod okriljem Taotech-a prihaja v klub SubSub eden najvidnejših britanskih DJ-ev mlajše generacije -- DJ C1 skupaj z domačim Valentinom Kanzyanijem. Dogodek se bo zgodil v petek 26. januarja letos, trajal pa bo od 23h do sedmih zjutraj.

DJ C1 je talentiran techno/house DJ z izdelanim stilom, za katerega je značilen (poleg odlične tehnike) emotivni naboj, kar ga ločuje od večinoma standardiziranih setov njegovih konkurentov. Brisanje meja med technom in housom je bilo zanj vedno nekaj samoumevnega, s čimer si je hitro ustvaril ime v globalni klubski skupnosti.

C1 se je v preteklem letu dodobra uveljavil kot hišni DJ založbe In-Tec, ki jo vodi Carl Cox, eden izmed petih najboljših DJ-ev na svetu. Nedavno je v okviru In-tec turneje uspešno zaključil dolgi turneji po ZDA in Franciji. Njegove kvalitete so mu odprle vrata v elitne klube, kot so Twillo
v New Yorku, The Rex v Parizu, Giant v Los Angelesu, Spundae v San Franciscu, Silo v Belgiji, The End v Londonu, Rocks na Portugalskem, Florida 135 v Španiji in v številne druge; predstavljal pa se je tudi na festivalih.

V zgodnjih osemdesetih ga je prevzel novi zvok soula, funka in jazza, ki je na takratno londonsko sceno prinesel val svežine. Od začetka devetdesetih je skupaj s pionirji klubske scene kot sta Colin Faver in Colin Hudd vrtel po Londonu, tako na rednih klubskih dogodkih, kot na občasnih zgodnjih rave partyjih. Sledili so festivali Big Love (zdaj Universe) in gostovanja v legendarnih klubih tipa Ministry of Sound, Heaven, The Zap (Brighton) in Ultimate Base.

Logičen naslednji korak je bila lastna produkcija, katere rezultat so štiri single plošče, dve za lastno založbo Zozan Music, dve pa za Rehab Music. Vse so njegovi DJ kolegi Stacey Pullen, Dave Angel, Josh Wink, Doc Martin, Ralph Lawson, Carl Cok, DIY in drugi izjemno toplo sprejeli. Skupaj s Carlom Coxom C1 vodi založbo In-Tec, pri kateri bosta letos izšli dve njegovi plošči.

Na svoji prvi ljubljanski predstavitvi bo C1 nastopil skupaj z izjemno talentiranim Valentinom Kanzyanijem, ki je svojo klubsko uspešnico Fever nedavno izdal za taisto londonsko založbo In-Tec, ravnokar pa snema material za nov single za to založbo.

Petek, 26.01.2001 od 23.00 - 7.00
Vstopnina: 2500 SIT
SubSub, Celovška 25, Ljubljana

Za TaoTech

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

C1 - thumbnail

C1