v rubriki dogodki:
.. / / / 11.06.2004

Peace party 2004

Mariborski in avstrijski rockerji so združili moči in organizirajo skupni rock festival. Natančneje MKC Maribor in graški mladinski klub Explosiv organizirajo 25. In 26. Junija prvi Peace Party 2004 v Leutschachu blizu slovenske avstrijske (brez)meje (izhod avtoceste Vogau Strass).

Natančneje v vasici Eichberg na motorističnem poligonu s kampingom se bo v dveh dnevih bo zvrstilo dvaindvajset nastopajočih skupin in posameznikov. Organizatorji obljubljajo dostopne cene vstopnic (v predprodaji 10 EUR in na vratih 13 EUR). Zadeva bi naj postala tradicionalno avstrijsko slovensko rockovsko srečanje. Dogajanje bo tematsko razdeljeno na dveh odrih.

Na prvem Peace Party-ju bo nastopilo tudi veliko število slovenskih skupin. Na dan zbiranja v petek 25. Junija ob 20.00 bodo na prvem odru nastopili STOARKSTORM (A) in IVAN'S PARTY BREAKERS (A), na drugem odru pa DR. ZERO(Slo), LORDS OF ROMANCE (A) in DJ ROMEO (ni techno).

V soboto 26. Junija pa se rockovsko in obrockovsko drvenje prične ob 15. uri. Na prvem odru s cestnimi rockerji ROUTE 69 (A), KVINTON (Slo). Potem bo do sceno prevzelo glasbeno gledališče THEATERGRUPPE BATIKFREUNDE (A) in plesna skupina SHOWTANZGRUPPE DANCIN' GIBOS (A). Program bo končala skupina PACHAKUTI (A).

Na drugem odru pa množica bendov iz Avstrije in Slovenije. Začeli bodo BOUNZ THE BALL (A), NAIO SSAION (Slo), CLAUDYA (Slo), AUTUMN CLAN (A), INSANE (Slo), FORM A CHAIN (A), CZD (Slo), SINDUSTRY (A), CORKSCREW (Slo), ERRORS OF ECHOES (A), SIND & ESSEN (A), MULTIBALL (Slo).

Festival je lociran vsega 20 km od (ne)meje med Avstrijo in Slovenijo

multiball - thumbnail

multiball