v rubriki dogodki:
.. / / / 08.02.2010 23:44

Pokermachine in Tree Devil v klubu Gromka

Skupini Pokermachine in Tree Devils se bosta v četrrtek, 11. februarja zglasili v klubu Gromka na Metelkovi. Po treh letih, odkar ju je pripeljal sotrudnik Kataman, se spet pojavita člana silovite supersonične dvojice MoHa! Vrla berlinska Norvežana sta tokrat razdeljena v dva nova benda.

V Pokemachine se poleg Andersa predstavi florentinski vokalni umetnik, ki se lahko pohvali z orjaškim grleno-pljučnim diapazonom in je poln nepredvidljivih vragolij, podkrepljenih s čudaško posneto muziko in arhivskim gradivom. Mureddu dostikrat sliši tudi na ime Mat Pogo in zna s skrajno racionalno rabo dodatnih sredstev ustvariti nekakšno črno srednjeveško komedijo, ki se zelo lepo ujame z neizprosno, bogato Hanovo poliritmijo in elektroakustičnimi eskapadami. Rezultat je jako špasen, pulzirajoč, human noise, ki bo blizu zlasti ljubitelju, ljubiteljici zvočne poezije, psihedelije, teatralnega tehna, vrtoglavih soničnih popotovanj in do konca iskrenih asociacij.

Na zgornjem naslovu nahajate še primerek iz snovanja novega tria Tree People. Tudi pri njih član MoHa!, tokrat Morten poskrbi za tako peklenski pulz, da utegne spraviti ob sapo vse, ki imajo kakršne koli predsodke do "abstraktnejših podob". V hipu smo "noter", v neskončno pisanem, katarzično močnem gradivu. Veliki berlinski gramofonar in zvočni artist Ignaz Schick - pripominjamo, da se k nam vrača po daljšem času - z drevesniki pelje zgodbo, ki jo je prava radost tako poslušati kakor gledati: musique concrète, elektrofonija, elektroakustika, industrial in še kaj ... trojka naplete učno uro oziroma zgradi originalen zvočni zid, ki mu danes v Evropi ni para. Schick, član uglednih in številnih zasedb kakor perlonex, snake figures arkestra ... nekdaj še Blind Snakes, Phosphor, New Improvisers Ensemble, Zangi, Amplified Body (s Snježano Premuš sta pred davnimi leti nastopila na Mestu žensk!), kopica duov ... je pred kratkim osnoval T.I.T.O. (14-članski The International Turntable Orchestra).

Za klub Gromka

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

T.I.T.O. vir/ Gromka - thumbnail

T.I.T.O. vir/ Gromka