v rubriki dogodki:
.. / / / 16.04.2013 16:15

Kitarski virtuoz Joe Satriani v Ljubljani

Vsi ljubitelji virtuoznega kitarskega rocka ste sigurno navdušeni nad novico, da v Ljubljano prihaja Joe Satriani.

V dvorani MediaParka bo v soboto, 25. maja nastopil vrhunski kitarski virtuoz, Joe Satriani. Znan je predvsem kot en izmed tehnično najbolj dovršenih in spoštovanih kitaristov v zgodovini.

Vstopnice

Cene vstopnic so v predprodaji 32 EUR, na dan koncerta pa 35 EUR.

Vstopnice lahko kupite na bencinskih servisih Petrol, Europarku, blagajni Križank, Kompasovih poslovalnicah, Eventimu, LPP, Big Bang, kioskih 3DVA, Pošti Slovenije...

Njegova glasbena kariera

Joe Satriani, znan tudi pod vzdevkom Satch, se je igranju kitare posvetil že pri 14 letih. V svojih začetkih je inspiracijo iskal pri Jimmiju Hendrixu, Jimmy Pagu in Jeff Becku. Svoje znanje in kitarske trike je kasneje predajal tudi Stevie Vaiu in Kirk Hammetu.

Leta 1974 je študiral z dvema mojstroma modernega jazza, 4 leta kasneje pa se je preselil v kalifornijski Berkeley in pričel svojo desetletje dolgo kariero učitelja kitare.
Leta 1986 je izdal svoj prvi album Not Of This Earth, prihodnje leto pa že svoj drugi album Surfing With The Alien, katerega so samo v ZDA prodali preko milijon izvodov. Omenjen album je bil zanj prelomen, saj je prikazoval njegovo strast in nadarjenost.
Leta 1988 ga je Mick Jagger povabil na svojo prvo samostojno turnejo brez Rolling Stonesov.
Leta 1994 se je pridružil skupini Deep Purple za turnejo po Evropi in na Japonskem.
Leta 1996 se je podal na turnejo z zasedbo G3, v kateri sta bila poleg njega še Stevie Vai in Eric Johnson. Turneja je požela velikanski uspeh po vsem svetu, tudi v Ljubljani.
Leta 2009 se je združil s Sammyjem Hagarjem, Michaelom Anthonyjem in Chadom Smithom, ter ustanovil skupino Chickenfoot.
Leta 2010 se je spet podal v studio in posnel solo album Black Swans and Wormhole Wizards.
Trenutno končuje svojo ploščo Unstoppable Momentum, ki bo izšla le nekaj dni pred koncertom v Ljubljani.

Joe Satriani je verjetno najbolj uspešen rock glasbenik, ki proda milijone plošč, napolni koncertne dvorane po vsem svetu in ohranja svojo močno glasbeno vizijo. Med glasbeniki je zelo spoštovan, za glasbene nagrade Grammy pa je bil nominiran kar 15x.

Njegovo delo je visoko kakovostna inštrumentalna glasba, topli bluesovski toni in delikatne kitarske fraze. Vse od leta 1988 uporablja po njem poimenovano kitaro Ibanez JS Series.

Spremljate ga lahko tudi na Twitterju in na Facebooku.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Joe Satriani - thumbnail

Joe Satriani